ye-logo.v1.2

В'язане намисто, вишиті сорочки, розписані миски та глиняні свищики

Культура 5425
Фото: Олександра НІКІТІНА

В обласному центрі відкрилася виставка робіт народно-прикладного мистецтва, на якій свої твори представили півсотні майстрів

Вироби, виготовлені народними майстрами, набувають все більшої популярності. Солом'яні чи дерев'яні статуетки, візерунчаті серветки прикрашають наші оселі, наповнюють їх затишком і теплом. Обереги, ляльки-мотанки бережуть нашу домівку від зла. Вишиті сорочки й сукні із задоволенням носять найвибагливіші модниці. А глиняний розписаний посуд внесе особливий колорит на вашу кухню. Усе це виготовляють умілі руки подільських народних майстрів. Традиційно, вже шостий рік поспіль, усе, чого досягли за рік, народні умільці демонструють на обласній виставці “Зимовий вернісаж”. Минулий рік відкрив вісім нових імен народних майстрів. З'явилися і нові течії, більше майстрів почали працювати з технікою ляльки-мотанки та у техніці декоративного розпису.

На виставці широко представлені роботи п'ятдесяти майстрів - з вишивки, художнього різьблення деревини, соломо- та лозоплетіння, художньої обробки шкіри, бісероплетіння, народна іграшка, писанка, декоративний розпис, гончарство, ткацтво. Усе це можна побачити в обласному науково-методичному центрі культури і мистецтв.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую