ye-logo.v1.2

В Хмельницькому розписують гігантську писанку яку привіз Олег Скрипка

Культура 3333

Наше місто готується до участі у фестивалі писанкарства та у “Параді вишиванок – 2012”, приурочених до 21-ій річниці незалежності України. Взяти участь в цих дійствах хмельничан закликав їх співорганізатор лідер гурту

Зараз триває робота над оформленням чотиметрової писанки, яку нещодавно привезли до Хмельницького. Велетенське склопластикове яйце розмістили в ангарі хмельницького дитячо-юнацького центру. Там воно перебуватиме, доки народні майстри не визначаться із майбутнім оздобленням писанки.
За підтримки Хмельницького міського голови Сергія Мельника управлінням культури і туризму спільно з обласною спілкою майстрів народного мистецтва вже розроблено положення конкурсу на кращий ескіз диво-писанки. На думку організаторів, у писанці мають поєднатися традиційні для подільської писанки орнаменти з сучасним креативним оформленням. До її розпису будуть залучені кращі художники міста і області в дусі української толоки. По завершенню робіт Хмельницька диво-писанка буде представлена для огляду хмельничанам та гостям міста в старовинному центрі – майдані біля кінотеатру імені Т.Г.Шевченка, а також в серпні – на майдані Незалежності. В рамках даного заходу 5-6 квітня в Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбудеться свято подільської писанки "Великодня веселка" з проведенням майстер-класів відомих хмельницьких писанкарів для дітей міста. За традицією кращі дитячі писанки будуть представлені поряд з рушниками, писанками та іконами на виставці в школі іконопису "Нікош", яка відкриється в переддень Великодніх свят.
Керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Людмила Черевченко закликала всіх охочих долучитися та докласти максимум зусиль, щоб писанка була типовою для Поділля, гарною та яскравою.
Але підготовка до участі в масштабному заході не обмежується тільки оформленням писанки. Працівники міського управління культури працюють над сценарієм для хмельницької делегації. В попередніх планах залучення колективу мажореток "Альфа", муніципального духового оркестру та інше.
Хмельницький не єдиний обласний центр, що зголосився взяти участь в параді вишиванок. Підтримали ініціативу Олега Скрипки й інші українські міста. Ексклюзивні писанки офіційні делегації представлять у серпні на Дні Незалежності у столиці. Найкращі зразки організатори обіцяють розмістити в музеї Пирогово на Київщині.
Участь у «Параді вишиванок - 2012» засвідчить український національний дух хмельничан, любов до України та рідної землі, шанобливе ставлення до народних звичаїв та оберегів.

Автор: УВІП 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую