ye-logo.v1.2

ХХ ювілейні “Барви Поділля”: свіжі ідеї та різнобарв'я композицій

Культура 4181
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Цьогоріч у півфіналі конкурсу молодих дизайнерів “Барви Поділля”, що днями проходив у стінах Хмельницького національного університету, взяли участь 64 комплекти колекції одягу та 20 моделей для конкурсу однієї сукні.

До фіналу потрапила 31 колекція та 7 суконь, які представили молоді дизайнери з Хмельницького, Полтави, Львова, Тернополя та Мукачевого.
Отже, фінал. На суд вибагливого журі з представників відомих дизайнерів-модельєрів учасники виставили свої творіння у трьох номінаціях: “Власний погляд” - одяг, що розроблений на перспективу і має комерційну привабливість;
“Є ідея” - втілює яскраву ідею автора та оригінальне її розкриття із застосуванням нестандартних матеріалів та технологій, форм та фактур; і “Фольк” - з використанням народних мотивів на сучасний лад.
Фантазіям авторів не було меж: одяг, що трансформується, та з паперу, рокерські строї, павичі та морські мешканці, індійці, гусари й індійські принци, навіть інопланетні гості. Журі довго визначалося з переможцями. Забігаючи наперед, зазначимо, що майже всі призові місця вибороли хмельницькі дизайнери. Гран-прі ювілейного конкурсу “Барви Поділля” і сучасну швейну машинку від міської влади отримала хмельничанка Олена Добровольська з колекцією “Деструктивний погляд”. Серед претендентів на переможця конкурсу однієї сукні обрали вбрання молодого дизайнера з Мукачевого Оксани Трач “Рассел не може заснути”.
Наступні перші три сходинки розподілилися так:
- у номінації “Власний погляд” перше місце здобула полтавчанка Аліна Черненко з “Кольоровою весною”, друге - Наталя Козовик зі “Жвавими могіканцями”, третє — Юлія Мовчанюк з “Веселою компанією”;
- у номінації “Фольк” перемогла “Етнохвиля” Ольги Алєксандрової, другу сходинку посіла “Нічна пава” Олесі Федорович, а третю - “Фольклорний драйв” Тетяни Кухаришин;
- у номінації “Є ідея” на першу сходинку піднялася “Конструкція без обмежень” Юлії Пастух, на другу - “Унорі Тіма Бартона” від Ірини Поліщук, а на третю - “Спіралізація” від Надії Кінах.
За словами голови Хмельницької організації Спілки дизайнерів України Ірини Баннової, яка започаткувала “Барви Поділля”, цьогоріч конкурсанти порадували високим рівнем чистоти композицій, чого не було у минулі роки. “Мені сподобалися усі колекції, адже відчувалася свіжа думка та оригінальність ідеї, незвичайні джерела. Коли я була студенткою, створювати такі колекції було просто неможливо, а нині вражає різнобарв'я композицій, які абсолютно несхожі одна на одну”, - зазначила Ірина Баннова, завідуюча кафедрою дизайну ХНУ.
Переможці конкурсу отримали різні призи від спонсорів та членів журі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую