ye-logo.v1.2

Кіно на всі смаки

Культура 2612
Кінотеатр "Планета".Фото iloveukraine.com.ua
Кінотеатр "Планета".Фото iloveukraine.com.ua

Без сумніву, одне з найбагатолюдніших місць в обласному центрі – кінотеатр «Планета».

Це природно – тут же демонструється кіно. Але, що характерно, сюди приходять і наймолодші глядачі, і люди похилого віку. Бо працівники кінотеатру намагаються враховувати смаки всіх вікових категорій – хоч як це непросто. Однак кінотека з майже 10 тисяч назв дозволяє це робити.
Наймолодшим, яких приводять за руку тата-мами, само собою, пропонуються мультфільми й казки. Із школярами – особливо уважна робота. В кінотеатрі давно налагоджена робота зі школами й іншими навчальними закладами. Співробітники «Планети», мабуть, не гірше від учителів знайомі з навчальними програмами з історії та літератури і мають, так би мовити, ілюстративний матеріал для дуже багатьох тем і літературних творів, що вивчаються на шкільних уроках. Та й для шкільних канікул репертуар підбирається спеціально, часто – з допомогою вчителів.
У «Планеті» не забувають, що кінотеатр створювався як дитячий. День захисту дітей, Різдво та Новий рік тут відзначають дитячими ранками, обов'язковою частиною яких є гарний фільм – безкоштовний, звісно. І – подарунки для дітей-сиріт, вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів.
А найстаршим кіноглядачам у кінотеатрі пропонуються ті фільми, які викликають у них світлі спогади про молодість. Перед Днем Перемоги, скажімо, проводяться благодійні акції – безкоштовний перегляд фільмів про війну, інших стрічок для ветеранів. Цього року фестиваль таких фільмів тривав кілька місяців у всій області і завершився конкурсом учнівських творів про Велику Вітчизняну війну. Переможці отримали нагороди від обласної фірми «Кіновідеопрокат». Її директор, заслужений працівник культури України Василь Піддубняк переконаний, що такі акції значно розширюють кіноаудиторію.
Щодня ж для всіх глядачів – фільми в трьох залах «Планети». Репертуар різний. На жаль, у ньому мало вітчизняних кінокартин – бо самих цих картин створюється вкрай мало. Але найближчої суботи відзначається День українського кіно. Якщо є свято, то має бути і кіно, правда ж?


Світлана Ільчук.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую