ye-logo.v1.2

Чорний мармуровий висловухий шотландець Аполло став улюбленцем хмельницьких любителів кішок

Культура 10930
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Вперше в Хмельницькому відбулася Міжнародна виставка котів, на якій свою красу та грацію показували понад сто чотирилапих 30-ти найрізноманітніших порід та неймовірніших окрасів.

 

Міжнародна виставка - це не лише привід себе показати й на інших подивитися, це можливість отримати титул і кваліфікацію. Для кішок - це своєрідна «путівка в життя», або можливість зробити котячу кар'єру — отримати дозвіл стати родоначальником елітного роду. Тобто, за людськими мірками, - офіційно стати котячим дворянином. Подія викликала великий інтерес не лише в дітей, але й у дорослих. В залі хмельницької торгово-промислової палати яблуку не було де впасти. Самі винуватці дійства граційно лежали в гламурних будиночках, жваво бавилися чи дрімали. Британці, шотландці, сфінкси, рідкісні оцикети, невські маскарадні та мейн-куни (найбільший в світі кіт, кошеня якого коштує не менше тисячі
доларів)… Глядачі змогли побачити домашніх пухнастих та вусатих улюбленців різних порід та найрізноманітнішого забарвлення. А господарі не лише із задоволенням ділилися інформацією про родовід, утримання, забаганки та характер своїх підопічних, але й пропонували погладити тваринок чи побавитися із ними. Крім того, для вусатих та хвостатих можна було замовити справжню фотосесію у професійного фотографа, адже для цього на виставці працював облаштований павільйон із освітленням та цікавим антуражем. А найменші відвідувачі «котячого конкурсу краси» залюбки користувалися послугами FaceArt-художника, який перетворював їхні обличчя на кумедні котячі мордочки.

 

«Нині українські клуби вже не поступаються європейським, – каже співорганізатор виставки, замісник керівника Хмельницького клубу любителів котів «Оскар» Аліна Козік. – До нас, крім двох хмельницьких заводчиків, завітали власники кішок із багатьох міст України, Росії, Татарстану та Білорусі. Оцінювати ж кішок до Хмельницького приїхало два міжнародних експерта – Микола Волков (Дніпропетровськ, Україна) та Галина Корольова (Москва, Росія). Головна мета подібних виставок – навчити людей правильно поводитися з тваринами. Крім того, такі заходи – це чудова нагода обрати собі вірного друга, адже тут представлені найкращі з кращих. Нині досить часто люди купують тварин через Інтернет, а це досить ризиковано. Бажано ж обирати улюбленця з того власника, в якому ви впевнені. Та й господарі кішок воліють бачити, що їхні підопічні потрапили в хороші руки».

У професійному конкурсі “Best of best” перемогли меконгський боптейл Філ з Гомеля та блакитна британська короткошерста Абігейль з Ново-Українська. Журі визначило не лише найкращих представників своєї породи, а ще й обрало «зірок-пухнастиків» серед кошенят до 10 місяців у номінаціях «найтовстіший», «найстрункіший», «найменший», «найбільший», «найдовші вуса» та «найпухнастіший хвіст». Малечу нагородили пам'ятними стрічками, щоб відзначити їхній перший “вихід у світ”. До того ж, всі присутні мали змогу проголосувати за кішечку, яка їм сподобалася найбільше. Завдяки цьому «щасливчик» шотландський висловухий Аполло зі Львова отримав звання «містер глядацьких симпатій». Позмагатися у конкурсах та виграти приз могли й відвідувачі виставки. Котики отримали необхідні оцінки, господарі - задоволення від усвідомлення цінності своїх вихованців, а відвідувачі - море задоволення від споглядання дивовижних тварин, які, хоч і живуть століттями поруч із людиною, але все одно залишаються загадкою... Як запевнили нас організатори, подібні заходи вони планують влаштовувати в Хмельницькому двічі на рік.

Нагадаємо, що Хмельницький клуб любителів котів «Оскар» - перший і єдиний в нашому місті. Він є досить молодою організацією, оскільки створений нещодавно (у липні цього року). В об’єднанні любителі котів діляться досвідом із догляду за тваринами та надають консультації всім охочим.
 

 

Коментарі:

Юлія Шнурова 26.10.2012 21:11

Чудові фото! Прекрасне висвітлення події. Дякую за професіоналізм.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую