ye-logo.v1.2

Хмельницькі депутати вимагають терміново ухвалити усі необхідні євроінтеграційні закони

Євромайдан 3211
Ініціатор проведення позачергової сесії Хмельницької міської ради, депутат Олександр Симчишин
Ініціатор проведення позачергової сесії Хмельницької міської ради, депутат Олександр Симчишин. Фото: Дмитра Скрипника

Позачергова сесія Хмельницької міської ради прийняла звернення до Президента та Верховної Ради України

На сесію під відкритим небом були присутні 41 народний обранець та чимало пересічних хмельничан.
Під головуванням мера Сергія Мельника, який все таки підписав розпорядження про скликання позачергової сесії, депутати прийняли звернення щодо «відновлення курсу на європейську інтеграцію та підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».


Подаємо текст звернення повністю:



ЗВЕРНЕННЯ
"Ми, депутати Хмельницької міської ради, надзвичайно стурбовані рішенням Кабінету Міністрів України щодо призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це рішення викликало різкий осуд та обурення серед громадськості міста Хмельницького.
Національні інтереси України полягають у входженні її до європейського цивілізованого простору, в якому діють верховенство права, пошана до гідності особи та її прав, соціальна справедливість, відповідальність влади перед народом. Ми втомилися від зрад, розчарувань, злидні та безправності. Ми хочемо жити в цивілізованій, демократичній та заможній державі.
А тому альтернативи євроінтеграційному курсу для України просто не існує. Ми добре розуміємо усі труднощі, які очікують економіку нашої держави на шляху до сім'ї європейських держав. Однак, заради майбутнього наших дітей, заради благополуччя наступних поколінь українців ми готові витерпіти їх, готові докладати максимум зусиль для того, щоб мрія про європейське майбутнє України стала реальністю.
Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю більшості хмельничан, заявляємо про неприпустимість геополітичного реверсу. Вважаємо Україну європейською державою. Це наш вибір, наше бачення майбутнього для України. Тому одностайно вимагаємо відновити курс на європейську інтеграцію та підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.
Від Верховної Ради України вимагаємо терміново розглянути та ухвалити усі необхідні для підписання Угоди євроінтеграційні закони".

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую