ye-logo.v1.2

Хмельничани зібралися на народне Віче (події євромайдану з 12 до 14-ї години)

Євромайдан 6852
Фото: Віктора Паламарчука, Дмитра Скрипника

Стежте на нашому сайті за подіями на майдані Незалежності у Хмельницькому online.

14.10. Стало відомо, що учасники Народного віче у Києві рушили із майдану Незалежності на Банкову, до адміністрації Перзидента.

14.05. Міський голова Сергій Мельник повідомив, що завтра, у понеділок, буде скликана позачергова сесія міської ради. Депутати голосуватимуть за відставку уряду та переформатування Верховної Ради.

Євромайдан

14.00. Вздовж постаменту пам’ятника «Віра. Надія. Любов» розкладені фотографії із київського побиття, а також «фотожаби» на цю тему. Люди підходять, розглядають їх.

13.55. Олександр Симчишин продовжує закликати людей до загальнонаціонального страйку. «Організовуйте страйкоми на підприємствах, паралізуйте діяльність держустанов! Це можна зробити тільки вашими силами», - звертається політик до хмельничан.

Євромайдан


Євромайдан підтримав депутат від Хмельниччини, регіонал Віктор Бондар, який зараз у Києві.
13.50. Хмельничани вимагають, щоб телерадіокомпанія «Поділля-центр» встановила на майдані апаратуру та організувала пряму трансляцію подій з Києва.


13.45. Виступив міський голова Сергій Мельник, а також його заступники Анатолій Нестерук та Григорій Давиденко. Вони засудили побиття в Києві. За словами мера, має зібратися Верховна Рада України та організувати нову більшість.

13.40. На майдан Незалежності прийшов міський голова Сергій Мельник.

 

13.35. «Лягли спати в Україні, а прокинулися в якійсь міліцейській губернії», - каже хмельничанин Борис Палагнюк.
 

13.30. Хмельничани підтягуються. Чимало людей сидить у сквері на лавочках, слухають виступаючих. Машини, проїжджаючи повз майдан Незалежності, підтримують мітингувальників сигналами.

13.25. Виступає військовий, який нагадує, що офіцери дають клятву служити народові, а не злочинній владі. Закликає усіх військових приєднатися до людей, стати поруч. Лунає гасло «Армія з народом!».

13.20. «Йолка» зробила те, що не змогла зробити опозиція», - кажуть хмельничани. Це твердження ілюструють діти, тримаючи плакати «Нам потрібна не ялинка, а нормальне життя», «Подавись своей елкой».
Зібрання триває. Виступали народний депутат України 4-6 скликань, бютівець Лев Бірюк, голова ради профспілки захисту підприємництва у Хмельницькому Надія Кнець та інші.
 

Євромайдан

Євромайдан

12.50. Щойно виступив студент Києво-Могилянської Академії, який постраждав на головному майдані країни в ніч на 30 листопада. «Там робилося страшне. «Беркут» не просто виганяв нас, він зачищав. Ми намагалися не провоковувати, діяти спокійно, але вони били нас! Багато людей потрапило до лікарень», - розповів студент.

Євромайдан

12.45. На майдані лунають лозунги: «Імпічмент президенту!», «Януковича на ялинку!». Симчишин повідомив, що громада зайняла майдан Незалежності у Києві.

12.40. Апаратуру вже налаштували. Виступає Олександр Симчишин. Люди вимагають, щоб мер вийшов на майдан. Хмельничани постійно підходять на майдан, їх зібралося вже близько тисячі.

12.35. Обладнання досі монтують. «Батьківщина» намет так і не встановлює. Зі сцени кричать «Україна – це Європа!», «Зека геть!». Натовп охоче підтримує гасла.

12.30. Симчишин закликає до загального страйку з понеділка: зупинити роботу усіх підприємств, організацій, навчальних закладів тощо.
Мітинлувальники закликають мера вийти на майдан.

12.20. Координатор народного Віче у Хмельницькому Олександр Симчишин закликає усіх хмельничан вийти на майдан і підтримати вимоги відставки уряду Януковича, притягнути до відповідальності усіх виних у київському кровопролитті. Пан Олександр переконаний, що у нашому місті подібний сценарій не повториться, адже хмельницькі міліціонери лояльно ставляться до мітингувальників, забезпечують громадський порядок.
Перед майданом чергує лише одна машина патрульної служби.

12.10. На майдані вже близько 400 людей, постійно підходять нові й нові учасники. Біля пам’ятника «Віра. Надія. Любов» монтують обладнання на імпровізованій сцені, вирішується питання з генератором.

Станом на 12 годину на головному майдані нашого міста зібралося кілька сотень людей. Серед мітингуючих можна побачити не лише дорослих, а й маленьких учасників – матері прийшли разом з дітьми.
Свої намети встановили партії УДАР та «Свобода», більше людей зібралося біля останньої. Пізніше підійшли представники «Батьківщини» з прапорами, однак намет не встановили.
На пам’ятнику «Віра. Надія. Любов» повісили плакати із написами: «Україна без банди», «Наш пахан нас зрадив», «В Києві бандитська влада проливає кров студентів» та інші. Майоріють прапори України, а також знамена партій.
За неофіційною інформацією, підприємці, котрі працюють на хмельницьких ринках, також вийдуть сьогодні на Євромайдан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую