ye-logo.v1.2

Хмельницький Майдан: емоції вщухли, але настрій рішучий

Євромайдан 5000
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

Ми продовжуємо онлайн трансляцію з чергового Народного віче, яке зібралося сьогодні на центральній площі міста.

Дивіться відеотрансляцію Народного віче тут.

15.15. Заступник коменданта Хмельницького Майдана повідомив, що місцевому Майдану потрібні дрова та бочки для обігріву, продукти харчування. Медикаменти, гроші, теплий одяг - для передачі у Київ.

О 18.00 буде траурний Автомайдан, що вшанує пам'ять загиблих у Києві активістів. "Беріть портрети загиблих, свічки", - каже Олександр Симчишин.

15.10. Виступає Олександр Симчишин. Він повідомив, що у Чернігові люди також зайняли ОДА.

15.00. Сабій повідомив, що завтра на 13.00 знову скликається традиційне недільне Народне віче. Буде мобелен за Україну.

14.55. Ігор Сабій закликав людей організовувати цілодобовий Майдан, закликав чоловіків записуватися у загони самооборони, щоб охороняти порядок і захищатися від правокацій. 

"Необхідні дрова, теплі речі. Ми встановлюємо польову кухню. Їм легше - вони в теплих кабінетах, але нас гріє рішучість і думка про те, що наші діти не можуть жити в такій країні", - каже нардеп.

14.47. Виступає нардеп України від "Свободи" Ігор Сабій: "Вчора було багато подій, які показали, що люди незгодні з політикою, яка ведеться в країні". Він розповів, як в різних областях відбувалися штурми ОДА, і що сьогодні до процесу приєдналася Вінницька область.

14.45. Майдан співає гімн України

Станом на 14.20 на Майдані очікують на повернення колони мітингувальників, яка йде вулицями міста із закликом до хмельничан виходити на Народне віче.
Тим часом на майдані кучкується кілька сотень людей. Варто відмітити, що близько 70% - це чоловіки різного віку.
Одні гріються біля вогнищ, інші розвантажують дрова, які щойно підвезли, треті готують та розносять канапки. На майдані варять компот у великих чанах. Усі разом очікують на виступ лідерів Майдану.
Щойно закінчилося засідання виконавчого комітету Народної Ради, і зараз на Майдані мають оголосити результати та план дій.
 Ми продовжуємо онлайн трансляцію подій на Хмельницькому Майдані, слідкуйте тут.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую