ye-logo.v1.2

Брати Капранови: “Форум майданів забезпечує співпрацю та обмін досвідом”

Євромайдан 2312
Фото: Дмитра Скрипника

Письменники розповіли у Хмельницькому, навіщо активістам з різних регіонів збиратися разом.

Відомі українські письменники, видавці та громадські діячі Дмитро та Віталій Капранови завітали із виступом у Хмельницький. Під час прес-конференції вони поділилися досвідом участі у форумах євромайданів, що відбулися у Харкові та Києві, і наголосили на позитивних моментах подібних заходів.
“Майдан не вичерпується Києвом, це стан усієї країни. В той же час Хмельницький чи Львівський майдани не є філіями столичного, вони живуть власним життям. Форум майданів — зародок нової демократичної держави, він повинен вирішувати поточні проблеми та думати, як будемо жити після перемоги, щоб через дев’ять років не довелося знову виходити на вулиці”, - розповів Віталій Капранов.
На його думку, горизонтальна співпраця між регіональними майданами просто необхідна, її запезпечувати і покликаний Форум. Задача Форуму — усунути узурпаторів від влади та, що не менш важливо, не допустити до неї нових узурпаторів.
“Коли ми зустрічаємося з однодумцями з різних міст, розуміємо, що нас багато. І тоді мітингувальники у Миколаєві чи Одесі відчувають підтримку Тернополя чи Хмельницького, - запевняють Капранови. - До того ж, ми отримуємо безцінний досвід боротьби на місцях. Наприклад, у Закарпатті активісти викликають чиновників на Майдан звітувати про витрачені кошти або подають в суд на сільських голів, які не знесли пам’ятники Леніну”.
Географія Форуму майданів зростає: якщо на першому у Харкові були делегації від понад 30 майданів, на другому у Києві — 56 делегацій. Наступний Форум відбудеться 15 лютого в Одесі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую