ye-logo.v1.2

Що у Статуті твоєму, самообороно? (ДОКУМЕНТ)

Євромайдан 4040
Фото: автора

Хмельницька самооборона провела в неділю, 23 березня, перше офіційне засідання.

Поки що це – не установчі збори організації, а робоча нарада, але вже із зареєстрованим Статутом та чітко визначеними правилами гри.

Поки активісти кучкувалися на майдані в очікуванні Народного віче, представники самооборони засідали у залі обласної адміністрації. Представники чотирнадцяти районів та міста Хмельницького вирішували організаційні та робочі моменти, ділилися досвідом, визначалися, хто і з ким буде співпрацювати. Загалом, за словами командира хмельницької самооборони Юрія Смаля, засідання було напруженим, відповідальним і тривало майже дві з половиною години.

«Переважна більшість районів погодилися на те, щоб діяти за єдиним Статутом, мати окремі рахунки та бути структурованою організацією на обласному рівні», – повідомив Юрій Валентинович.

Відтепер вони офіційно називаються «Громадська організація «Хмельниччина. Самооборона і контроль».


У її Статуті аж… 17 напрямків роботи, серед яких, окрім сприяння підтримці громадського порядку, забезпечення дотримання прав людини, антикорупційної діяльності, є й пункти про поширення та впровадження передового досвіду у всіх сферах суспільної діяльності на теренах області та держави, і навіть проведення наукових досліджень, узагальнення вітчизняного та світового досвіду для розширення знань серед усіх верств населення!
До речі, стати членом самооборони, згідно зі статутом, не так вже й важко. Але будьте готові до того, що доведеться сплачувати членські внески. Бо їхня несплата – одна із причин, через яку вас можуть виключити із лав організації.


Головна мета самооборони, як вказано у документі, – побудова вільної, єдиної, багатонаціональної, прозорої, неподільної та демократичної держави, в якій громадяни будуть захищеними, заможними, з рівними правами та впевненими в завтрашньому дні.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую