ye-logo.v1.2

Медики проти "квотного" керівника (ВІДЕО)

Євромайдан 5102

Роздача портфелів «своїм», або розподіл посад за партійними квотами – цим принципом керуються не лише у політиці.

Сьогодні медики, представники Хмельницької крайової організації Всеукраїнського лікарського товариства, ходили до голови обласної державної адміністрації Леоніда Пруса, щоб запитати, наскільки прозорою буде процедура призначення головного медика області, та запропонувати свою кандидатуру.
За словами заступниці керівника крайової організації Наталі Зимак-Закутньої, на розгляд голові облдержадміністрації вони запропонували кандидатуру лікаря-нейрохірурга Бориса Ткача. За нього проголосували близько шістдесяти медиків – членів організації, які представляють більшість медичних закладів не лише міста, а й області.
У відкритому зверненні, яке медики передали голові ОДА, йдеться про те, що «сьогодні, після подій на Майдані, до влади повинні прийти посадовці нової генерації: чесні, порядні люди, не заплямовані корупційним діями, справжні патріоти своєї держави, які прагнуть розбудовувати країну на основі європейських цінностей».
«Борис Ткач – людина із громадянською позицією, яку він проявив у боротьбі із кримінально-корупційним режимом Януковича. З перших днів Майдану він брав активну участь в організації медичної служби. Він – досвідчений організатор, небайдужий до громадського життя, гарний професіонал, добре знає мережу медичних закладів області, чуйний до пацієнтів та вимогливий до співробітників», – переконують у зверненні колеги-медики Бориса Ткача.


«Він не корумпований, автомобіль у нього – «Таврія». Він сам не краде й іншим не дає», – долучається до розмови Анжела Бартко.
Ще один аргумент – Бориса Ткача особисто знає нинішній міністр охорони здоров’я і підтримує його кандидатуру.
«Ми обговорювали не лише питання призначення керівника департаменту охорони здоров’я, але й самої процедури висунення. Медики проти того, щоб керівників призначали за квотним принципом, бо страждатимуть інтереси всієї галузі. Повинні бути об’єктивно розглянуті ділові якості того чи іншого кандидата, нехай він постане перед медиками, презентує своє бачення розвитку галузі, щоб ми знали, в якому напрямку він працюватиме», – каже заступник голови організації Наталя Зимак-Закутня.


За словами медиків, Леонід Прус «почув їх», але відповів, що призначення керівника департаменту охорони здоров’я «залежатиме від політичної волі».
За попередньою інформацією, на керівну посаду найактивніше пропонуються три кандидатури: власне, Бориса Ткача, нинішнього начальника управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Михайла Василишина та лікаря-отоларинголога із Дунаєвець, члена партії «УДАР» Олега Купчика.

Нагадаємо, попередній кервник департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА, Наталя Свестун звільнилася наприкінці лютого цього року. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую