ye-logo.v1.2

Що потрібно робити на Сході

Євромайдан 3026

Анатолій Гриценко опублікував свою позицію по східних областях країни

1. Ключові гравці на Сході – Путін, Ахметов і Тимошенко. Перший діє, двоє бездіють.

Путін своїх намірів не приховує: зрив виборів, дестабілізація Сходу і країни в цілому, федералізація з перспективою відторгнення нових територій, насамперед Сходу і Півдня.

Ахметов ніяк не визначиться, де він і з ким він. Якби хотів, міг би забезпечити спокій на Донбасі й безпеку людей від будь-яких посягань з триколорами. Не забезпечив. Його позиція “между там и здесь” – згубна для Сходу і країни в цілому.

Ахметов за весь період російської агресії жодного разу не вимовив, не осмілився, ні слова “агресія”, ні навіть слова “Росія”. З ким він?

Тимошенко і її партія зараз керують країною – усі найвищі пости в державі обіймають її партійці. Вони здали Крим і зараз діють так само неефективно, безвідповідально, постійно із запізненням. На Сході насамперед. Тимошенко вважає дії своєї влади під час агресії “правильними і виваженими”, а кадрових змін, в т.ч. у силовому блоці, робити не збирається.

2. Не виключаю, що під отим ахметовським “нужно договариваться” готується варіант 2009 року: “ширка ПРіБЮТ” – широка коаліція ПР (під проводом Ахметова) і Батьківщини Тимошенко. З новою-старою Конституцією, яку у 2009-му написали Тимошенко з Медведчуком і Янукович & Co. Хотів би помилитися з прогнозом…

3. Доки силовики не знешкодять сепаратистів і російських диверсантів на Сході, туди не потрібно їздити й піаритися депутатам, тим більше кандидатам у президенти. На Сході мають бути посадовці з Києва, які мають право ПРИЙМАТИ РІШЕННЯ й ВІДДАВАТИ НАКАЗИ. Там треба зараз не говорити – діяти, рішуче й ефективно.

4. Протидіяти загрозі на Сході зараз треба тим, хто має відповідну підготовку, оснащення і зброю. Скликати й кидати у бій проти професіоналів-диверсантів (з автоматичною зброєю) відданих державі патріотів, але без належної підготовки і зброї, з бітами і палицями – це також безвідповідальність, не менша, ніж дотепер безвідповідальність влади.

5. Влада має всі необхідні повноваження, сили і засоби, оснащення і зброю, аби швидко відновити контроль над ситуацією на Сході, гарантувати безпеку і спокій людям.

6. Якщо ж влада не діятиме й цього разу, тоді активним і небайдужим громадянам треба не на Схід їхати, а до Києва – і знести таку безвідповідальну владу. Аби спокій і безпека для людей були як на Сході, так і в усій країні.

 

Перший соціальний портал

Коментарі:

Кетти 15.04.2014 20:22

"Я до останнього була переконана, що нинішню кризу можна було розв'язати мирним шляхом, не допустивши повномасштабну військову агресію Росії проти України. Сьогодні ці шанси вже втрачені. Вони не зупиняться, якщо ми їх не зупинимо", - Тимошенко. Тому не можна говорити про повну бездіяльність лідера! Як людина, яка не хоче кровопролиття (і як всі ми), в сучасному цивілізованому світі мирний шлях був би досить реальним ходом.  

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую