ye-logo.v1.2

Де живуть підписники спільнот «Євромайдан» і «Антимайдан»

Євромайдан 4479

Цікава статистика із соціальної мережі «ВКонтакті».

Багато користувачів соціальних мереж зараз постять картинки і заклики на підтримку єдності України. Але, на жаль, інтереси жителів Сходу і Заходу країни далеко не завжди збігаються. Якщо подивитися на кількість передплатників груп у соціальній мережі «ВКонтакті» на підтримку Євромайдана та на підтримку антимайдан на карті України, видно чітка залежність від регіону. Візуальне вираження цієї залежності підготував користувач соцмереж Ігор Захарія, інфографіку якого опублікувала одна зі спільнот соцмережі (дані на 12 квітня).

Ідея підготувати таку інфографіку народилася зі звичайного інтересу. Для експерименту хлопець взяв передплатників двох відкритих спільнот - групи «Українська революція. Євромайдан» і «антимайдан». За словами Ігоря, інфографіка заснована на відкритих даних, а її вибірка складає близько 400 000 користувачів (аудиторія обох груп, тільки жителі України, причому виключно з обласних центрів).
«Але ця цифра приблизна, оскільки користувачі можуть дублюватися в групах, бути фейками. Я не соціолог, тому похибку не встановлював», - повідомив він.

Ідею реалізувати вдалося, оскільки «ВКонтакті» дає можливість робити вибірку учасників будь-якої відкритої групи за багатьма критеріями, зокрема - за місцем проживання, наприклад, по Києву або Львову. Це дозволило порахувати, скільки передплатників представляє той чи інший регіон.

Цікаво, що в «євромайданівській» групі росіян (тих користувачів, чия країна проживання у «ВКонтакті» визначається як Росія) - понад 9000. А в антимайданівській - майже 98 000 із 293 000.

Повністю інфографіка виглядає так:
 

Джерело AIN.UA.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую