ye-logo.v1.2

Виплату допомоги пораненим на Майдані… відтермінували

Євромайдан 3180

Тимчасова комісія обласної ради з визначення обґрунтованості та розміру грошової допомоги вирішила розділити виплати постраждалим під час масових акцій на три частини, відповідно до ступеню важкості поранення.

Це і стало причиною відтермінування виплат матеріальної допомоги. «Пропоную винести на сесію пропозицію розділити виплати матеріальної допомоги постраждалим під час масових акцій на три групи: легка, середня та важка ступінь поранення. Диференціацію доручити нашій комісії, щоб люди не ходили самостійно по різних медичних установах, не збирали ті довідки… Зафіксувати суму для кожної категорії», – запропонував депутат обласної ради Руслан Лещишин.
Після обговорення, члени комісії погодилися винести уточнення на сесію, але питання на цьому не закінчилися. Присутній на комісії член ради Майдану, Володимир Лукіянчук, який безпосередньо займається питанням поранених, заявив, що кількість людей постійно змінюється.
«Тієї суми, 600 тисяч гривень, яку обласна рада виділила для матеріальної допомоги, вже не вистачає для усіх поранених. У попередні списки внесено лише 30 осіб, а зараз уже відомо про 45 поранених. Ще двоє осіб – у розшуку», – повідомив Володимир Лукіянчук.
Члени комісії зауважили, що списки й надалі будуть оновлюватися, а під час розгляду змін до бюджету на друге півріччя обласна рада додатково виділить кошти для решти поранених.
Отож, поки що кошти отримають лише сім’ї загиблих під час масових акцій протесту.
«Серед героїв Небесної сотні – семеро мешканців нашої області, – каже голова обласної ради Іван Гончар. – Значна частина коштів, які виділила обласна рада, у нас уже є, тому, відповідно до рішення комісії, виплати ми можемо здійснити вже впродовж одного-двох тижнів. Ми маємо розуміти свою відповідальність перед загиблими за майбутнє України. Ми і наші нащадки повинні пам’ятати і знати історію становлення країни, в тому числі й ці страшні сторінки зимових днів 2014 року. Герої не вмирають, Небесна сотня загинула за наше з вами майбутнє».
Нагадаємо, депутати Хмельницької обласної ради ще у лютому цього року прийняли рішення про виділення з резервного фонду обласного бюджету на 2014 рік коштів у сумі 1 мільйон 706 тисяч 634 гривні з урахуванням податку на доходи фізичних осіб. По 100 тисяч гривень отримають сім’ї загиблих у масових акціях протесту, по 20 тисяч гривень – поранені.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую