ye-logo.v1.2

В «Планеті» можна буде безкоштовно подивитися документальну стрічку про В’ячеслава Чорновола

Афіша 3170
Фото: maidanua.org

Показ фільму присвячено до Дня народження відомого українського політика і громадського діяча.

24 грудня в кінотеатрі «Планета» в залі електронного кіно до Дня народження В’ячеслава Черновола відбудеться показ документального фільму «В’ячеслав Чорновіл».

В’ячеслав Чорновіл – непересічна особистість в українській історії. Літературний критик, громадський та політичний діяч, публіцист, один із ініціаторів створення Української гельсінської спілки, він усе своє життя присвятив руху опору проти русифікації та дискримінації українського народу. Кілька разів був ув’язнений за «антирадянську пропаганду», перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. Одним із напрямів активної діяльності В’ячеслава Чорновола став випуск у Львові журналу «Український вісник». Це було перше непідцензурне видання у республіці, в якій не було місця «прискоренню», «гласності» та іншим модним віянням перебудови. В ті часи влада ще не дозволяла існувати справді вільному друкові, але й сил заборонити його вже не було.
Документальний фільм «В’ячеслав Чорновіл» докладно розповість про життя і діяльність В’ячеслава Чорновола загалом та про самвидавський «Український вісник» зокрема.

Початок: 12.00. Вхід вільний. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую