ye-logo.v1.2

Вичавити з себе мудака, або Звідки беруться чемні водії

5972

Хмельницький може стати містом, в якому не порушують правила парковки.

Для цього потрібно зовсім мало: щоб водії були свідомі того, щоб це порушення, а уважні хмельничани постійно їм про це нагадували. Саме для цього й створена у Фейсбуці сторінка «Я паркуюсь, як мудак».

Перша фотка неправильно припаркованого автомобіля, яку я захотів опублікувати, – це автомобіль ДАІ на газоні. До того випадку бачив чимало водіїв, які залишали свої авто будь-де, особливо таксисти. Коли почав займатися цією темою, думав, саме вони, таксисти, й будуть головними «героями». Але ні… Водіїв, чий девіз «Я паркуюся як мудак», у нашому місті, на жаль, чимало.

Після Революції Гідності пообіцяв собі, що не порушуватиму правила дорожнього руху і намагаюся дотримуватися обіцянки. Звичайно, усіх не перевиховаєш, але окремі користувачі Фейсбуку, які знаходять фото своїх автомобілів на сторінці нашої спільноти, обурюються, навіть починають хамити, але є й такі, які вибачаються і обіцяють більше не «паркуватися, як мудак».

До речі, сторінку спільноти у соцмережі зареєстрував активіст, який зараз проживає у Львові, який до Хмельницького приїхав лише у березні 2013 року. Тоді, пересуваючись містом на велосипеді і постійно зустрічаючи водіїв, які поводяться по-хамськи, він і почав виставляти перші фото у соцмережу.

А ось і кілька відгуків хмельничан:
«Так рада, що натрапила на вашу сторiнку! Вперше таке побачила? Спочатку переглянула, чи немає у вас мого авто. Немає! З полегшенням видихнула! Звичайно, iнколи порушую, але нiколи не паркуюсь «нахабно», тим паче, щоб комусь заважати. Не раз роблю зауваження , але в крайнiх випадках (напр., коли паркують на дитячих майданчиках (…)».

«Спасибо за работу. Может, и не всегда и не во всех случаях это эффективно, но уж точно несколько М…..в перестанут такими быть. Может иногда так поступают из-за банальной невнимательности, теперь хоть задумаются и переосмыслят. Вот я, например, всем своим домашним сегодня покажу вашу страничку (у нас в семье 6-ро водителей), пускай теперь следят еще и ко всему, чтобы к вам не попасть! Так что с вашей помощью мир все-таки меняется к лучшему! Медленно, но уверенно!».

«Ну вот и мы попали в подборку! А никто не задумывался о том, что не всегда неправильная парковка - признак отсутствия культуры водителя? В тот день мы намотали вокруг «Оазиса» два круга, пристроить машину было негде. Если бы просто за покупками - можно было и в другое время приехать. А мы привезли наших троих малышей в "Песочницу" - и уехать означало бы истерику (…) Так что просим прощения за то, что заняли тротуар - по крайней мере, именно ту его сторону, где почти никто не ходит. Если бы были другие варианты, мы обязательно бы ими воспользовались. Честное слово».

Тому, отак, всі по троху – і ми таки вичавимо з себе і з наших водіїв хамську поведінку, хаотичну парковку, і решту «водійських гріхів».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую