ye-logo.v1.2

У хмельницькій філармонії виступить диригент зі Швейцарії

Афіша 2561
Музичний вечір відбудеться вже найближчого четверга
Музичний вечір відбудеться вже найближчого четверга. Фото: oblfilarmonia.com

Хмельницьких поціновувачів музики потішать творами австрійського, чешського та німецького композиторів.

Концерт з нагоди 190-річчя від дня народження Йогана Штрауса ІІ подарує слухачам романтичний настрій та святкову атмосферу. Адже, як повідомляють в обласній філармонії, цей композитор увійшов в історію музики як майстер танцю й оперети. Його називали «королем вальсу», а найвідоміші вистави «Летюча миша» і «Циганський барон» стрімко здобули прихильність сучасників і до сьогодні є найпопулярнішими у репертуарі музичних театрів світу.

Крім головної дійової особи вечора – Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії свої таланти даруватимуть солісти-вокалісти: заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія, лауреат міжнародних конкурсів Олена Леонова, Сергій Іваськевич, Степан Дробіт та Юліана Филипчук.

Диригент – Марко Мюллер, гість зі Швейцарії, який навчався у Вищій школі музики і театру в Цюріху, після чого успішно співпрацював з відомими диригентами і оркестрами Швейцарії і Німеччини.

У другому відділенні концерту під керівництвом Марко Мюллера прозвучить увертюра до фантастичної опери Энгельберта Хумпердінка «Гензель і Гретель», в якій, ніби в дитячій уяві, оживають герої казок братів Грім. А також Симфонія №8 Соль-мажор Антоніна Дворжака, яка проникнута звучанням чеської народної музики, зігріта теплом любові до рідної землі, історії і мистецтва.

Концерт відбудеться у четвер, 8 жовтня, у великому залі філармонії. Початок о 18.30.

Вишукана романтична музика концерту неодмінно подарує щирі емоції, які ви надовго збережете у своїй душі

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую