ye-logo.v1.2

День Європи у Хмельницькому відзначать новим стріт-артом та музичним open-air шоу

Афіша 3449
Фото: telegraf.com.ua

Свято об’єднають із міжнародним Днем вуличної музики.

 У суботу, 21 травня, Хмельницький стане культурним осередком єворопейських традицій. Хмельницьке управління культури, національностей, релігій та туризму, облдержадміністрація та обласна філармонія, спільно із МГО «Територія» та ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» організовують святкування Дня Європи.

Увесь день буде насиченим мистецькими та спортивними подіями. Розпочнеться святкування із футбольного матчу в спорткомплексі МВС о 11.00 годині. Футбольний турнір відбудеться між депутатами міської та обласної ради, командами журналістів та громадських активістів. О 12.00 годині планують майстер-клас із стріт-арту та розфарбування зовнішнього фасаду ДЮСШ №3. 

«На чисельні прохання молоді, ми утворимо малюнок на торцевій стіні спортивної школи "Спартак" на тему водних видів спорту. – розповідає Андрій Зоін, керівник МГО «Територія». - Також завдяки магії вуличного мистецтва впишемо в архітектурний ансамбль той залізний вагон, який стоїть і відлякує пересічних перехожих».

За його словами, роботу виконає команда М97 з Одеси разом із місцевими художниками. Паралельно у молодіжному парку біля міського пляжу відбудуться дебати на тему «Євроінтеграція».

Після 15.00 усіх запросять до лаунж-зони «Бодрая корова» на міському пляжі. За годину, о 16.00 у різних локаціях міста відбудеться музичний флешмоб до Міжнародного дня вуличної музики. Фінальним акордом святкувань стане «Carmina Burana» Карла Орфа на березі Південного Бугу.

«Ми хотіли зробити європейське класичне дійство на відкритому повітрі. Це дуже модно у Європі, – розповідає художній керівник обласної філармонії Тарас Малик. - Участь у фінальному концерті візьмуть 210 артистів. Вони одночасно виступатимуть на сцені – це симфонічний оркестр, чотири хори та балет. Артисти виконають відому «Carmina Burana» Карла Орфа, «Оду до радості» Бетховена – гімн Євросоюзу”.

Анастасія Кравчук,

студентка ІІ курсу НУ "Львівська політехніка" 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую