ye-logo.v1.2

Чому новий директор «Планети» демонтував унікальні металеві конструкції Мазура

Суспільство 4895
Скульптури Миколи Мазура, які тривалий час розміщувалися у кінотеатрі, тимчасово демонтували
Скульптури Миколи Мазура, які тривалий час розміщувалися у кінотеатрі, тимчасово демонтували. Фото: автора

Металева композиція відомого хмельницького митця Миколи Мазура простояла у холі дитячого кінотеатру «Планета» з початку 90-х.

Днями скульптуру почали демонтувати за вказівкою нового директора кінотеатру Андрія Олеся. У соцмережах навіть почали ширитись чутки, що композицію планують здати на металолом.

Андрій Васильович запевнив, що усі скульптури будуть збережені. Жодна з них не піде на металолом. Більше того, побачити унікальні вироби відомого скульптора зможуть усі охочі, не відвідуючи кінотеатр.

“Я хочу, щоб скульптуру “Веселий потяг” побачило якомога більше людей, тому для неї вже підшукали нове місце. Праворуч від парадного входу у кінотеатрі є невеличка ніша, саме там і плануємо розмістити композицію. Також ми розробимо спеціальний банер, на тлі якого і буде розміщений Мазурів «Веселий потяг». Банером закриємо стіну, створимо фон і антураж. Саму ж композицію по-новому обіграємо: усе гарно розставимо, освіжимо, пофарбуємо», – запевнив Андрій Олесь.

Скульптури Мазура чекають на "нове життя".

Розповів, що днями має зустрітися з донькою Миколи Мазура Оксаною, бо переконаний, що таким чином металеву конструкцію її батька побачить набагато більше людей.

У кінотеатрі вірять, що композиція буде приваблювати хмельничан та гостей міста, а облаштована зона стане ще одним місцем для такого модного нині селфі.

Так виглядає ніша зараз...

...а орієнтовно так виглядатиме після реконструкції.  

Ксенія КОСЮК.

Фото автора. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую