ye-logo.v1.2

Правда про війну: Євген Положій привезе у Хмельницький відомий «Іловайськ» і абсолютно нову книгу

Афіша 4050
Євген Положій познайомить хмельничан із відомим романом "Іловайськ"
Євген Положій познайомить хмельничан із відомим романом "Іловайськ". Фото: espreso.tv

Зустріч відбудеться 15 вересня у книгарні «Є». Письменник також зустрінеться із студентами та учасниками АТО.

15 вересня у Хмельницькому відбудеться три зустрічі із письменником та журналістом Євгеном Положієм. Він познайомить хмельничан із романом «Іловайськ», що вийшов друком у 2015 році і заслужив серед читачів неабияку популярність. Також письменник планує презентувати абсолютно нову книгу «П'ять секунд, п'ять днів».
«Цю книгу ще не бачили ні в Києві, ні в іншому місті. І якщо все складеться добре, Хмельницький стане першим містом, де я презентуватиму «П'ять секунд, п'ять днів», – розповів Євген Положій.
До речі, він вперше завітає у Хмельницький із власними книжками.
«Так сталося, що ваше місто «випало» з основного презентаційного туру. І ось тепер, перед Форумом видавців у Львові, я вирішив виправити цю несправедливість і завітати у Хмельницький. Приходьте, буде цікаво», – запевняє письменник.
«Іловайськ» – одна з найвідоміших книг Євгена Положія. Це збірка художніх історій, заснованих на реальних подіях. Автор провів інтерв'ю з сотнею очевидців жахливих подій, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел». Це бійці добровольчих батальйонів «Донбас», «Дніпро-1», «Херсон», «Миротворець», солдати та офіцери інших батальйонів та бригад. І їхні історії у художній інтерпретації увійшли у книгу.
«Іловайськ» – книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдатів і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони, всіх тих, хто опинився в кінці серпня 2014 року в «Іловайському котлі», який став найбільшою поразкою української армії в ході війни на сході. Це чесна книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, і все ж серед крові, вогню і заліза люди залишаються людьми», - йдеться в анотації.
«Роман – не документальна повість, це художній текст. Деталі, думки, слова – багато в чому вигадка. Однак події відбувалися реально, – розповів письменник.
Євген почав писати книгу після зустрічі із своїм другом Юрієм Коваленком, який щойно повернувся з місією «Чорний тюльпан» з-під Іловайська. Він показав Євгену страхітливі фотографії і розповів, що на той момент підняли 150 тіл, тоді як міністр оборони заявляв, що загинуло 107 людей. Стало зрозуміло, що реальні втрати замовчуються, і так залишати цього не можна.
Новий роман Євгена Положія «П'ять секунд, п'ять днів» – про війну і про боротьбу за справедливість. Він має свій часовий алгоритм: п’ять секунд, п’ять днів, п’ять років і вічність.
«У романі є чотири герої, і в кожного є свій час. П'ять секунд потрібно протриматися пораненому бійцю, щоб вижити. П'ять днів знадобиться іншому герою, щоб з групою бійців вийти з оточення і винести важко поранених. П'ять років – це проміжок антигероя, який за цей час стає новим феодалом. А вічність дісталася лікарю із батальйону «Херсон», – так описує роман Євген Положій.
Презентації у Хмельницькому відбудуться у четвер, 15 вересня:
13 година – Хмельницький національний університет, третій корпус, аудиторія 401.
15 година – зала Централізованої бібліотечної системи (вул. Подільська, 78). На зустріч запрошені учасники АТО та їхні родичі.
17 година – книгарня «Є».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую