ye-logo.v1.2

Романтичний День міста Хмельницького: з найбільшим короваєм, ярмарками і концертами (ПРОГРАМА)

Афіша 8312
Усіх запрошують разом святкувати День міста
Усіх запрошують разом святкувати День міста. Фото: kulturaxm.wordpress.com

Хмельничан і гостей міста запрошують на численні святкові заходи.

 Цими вихідними, 24-25 вересня, відзначатимемо 585-річницю з часу першої писемної згадки про м.Плоскирів, нині – Хмельницький та 450 років з часу надання місту Магдебурзького права. Цьогоріч вперше всі заходи об’єднали однією темою: «День міста з романтичним настроєм». У ці дні усі мешканці та гості міста їздитимуть в тролейбусах безплатно.

У суботу, 24 вересня, святкування розпочнеться о 9.30 годині зі спільної міжконфесійної молитви за всіх, хто віддав життя за волю України, за місто Хмельницький та за всіх хмельничан (пам’ятник «Ангел Скорботи»). Вже о 10 годині хмельничани і гості міста зможуть побувати на заходах в різних локаціях: концерт духових оркестрів «Осіннє золото Хмельницького» (привокзальна площа), ярмарок креативних подарунків та виробів handmade «А-ля романтик» (вулиця Проскурівська), композиція на полотні «Дивосвіт романтичного Хмельницького» просто неба від учнів образотворчих відділів та класів початкових мистецьких шкіл (вулиця Проскурівська). Також на вас чекає перформанс у тролейбусах «З днем міста!» (громадський транспорт міста).

Об 11 годині усіх запрошують на відкриття Будинку творчості Подільського культурно – просвітницького центру ім. М. К. Реріха із виставкою робіт Олексія Леонова (проспект Миру, 103). О 12 годині в сквері імені Шевченка – кулінарне свято «Романтика хмельницької кухні» та найбільший коровай. На вулиці Проскурівській о 12 – танцювальний флешмоб « Я люблю тебе, мій Хмельницький». Святкове привітання міського голови і концертна програма розпочнеться о 13 годині на сцені біля кінотеатру імені Шевченка.

Читайте також: День міста: П’ять подій, що кардинально змінили історію Хмельницького

Літературний фестиваль «Слово єднає!»: виступи та урочисте нагородження учасників (сквер імені Т. Шевченка, біля пам’ятника Кобзарю) розпочнеться о 15 годині. О 16.00 на всіх з розвагами чекає «Свято у парку» (парк культури та відпочинку імені М.Чекмана).

А в міському Будинку культури о 17 відбудеться спільний концерт франко-словянського хору з м.Тулуза, Франція та народного ансамблю «Ретро». Увечері на сцені перед кінотеатром імені Т. Шевченка - святковий вечірній концерт за участю відомого українського рок-гурту «Тінь Сонця» і вокальної формації «Піккардійська терція». Початок о 19.00. вже о 21 годині біля ТЦ «Дитячий світ» - вулична вистава «Сни за кобзарем».

Читайте також: День міста: П'ять місць Хмельницького, які маловідомі туристам

О 22.00 на будівлі ТЦ «Дитячий світ» відбудеться презентація музичного відеомапінгу «Проскурівські історії» - показ деопроекцій про історію кохання у Проскурові. Із 22.00 на 10 хвилин вимкнуть вуличне освітлення на майдані біля торгового центру та прилеглих вулицях, щоб забезпечити якісну трансляцію відеомапінгу. Такий захід відбуватиметься вперше у нашому місті і, на думку організаторів, стане яскравим, оригінальним та сучасним завершенням свята. Розробив та транслює відеомапінг львівський підприємець Альберт Врубель.

А в неділю, 25 вересня, з 11 години триватимуть майстер-класи біля ТЦ "Дитячий світ". Хмельничан і гостей міста запрошують на святкові концертні програми на великій сцені біля кінотеатру імені Т.Г.Шевченка з 12.00 години. О 14 годині - змагання з вуличних танців «Street dance Battle» ( вулиця Проскурівська). Вже о 17 годині - мистецький проект «Місто у просторі та музиці»: концерт класичної музики та гурту «Шамрай – бенд» (м.Хмельницький) ( мистецькі дворики на Проскурівській). На сцені на майдані біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка о 18.00 - концерт-освідчення «Ця ніжна музика любові…» за участі муніципального академічного камерного хору та струнної групи Національного президентського оркестру. У монотеатрі «Кут» о 20.00. відбудеться вечір української співаної поезії «Посвітається».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую