ye-logo.v1.2

У Хмельницькому будуть показувати чеські фільми з українськими субтитрами

Афіша 2292
 2 лютого у Хмельницькому покажуть чеський фільм «Коля» (1996 р). Вхід – вільний
2 лютого у Хмельницькому покажуть чеський фільм «Коля» (1996 р). Вхід – вільний. Фото: Filmix

Книгарня «Є» та Чеський Центр у Києві відкривають другий сезон «Чеських четвергів», на яких показуватимуть найкращі зразки чеського кінематографу мовою оригіналу.

Упродовж першого півріччя 2016 року відвідувачі книгарень «Є» уже мали змогу ознайомитися з певними зразками чеського кінематографу, і це були переважно документальні фільми.

А у другому сезоні, який розпочнеться 2 лютого, хмельничанам покажуть найкращі зразки ігрового кіно Чехословаччини та, після 1992 року, – Чехії.

Арт-директорка мережі книгарень «Є» Анастасія Левкова зазначає, що «Чеські четверги» будуть цікавими не лише любителям кіно, а й тим, хто вивчає чеську мову, адже одним із найкращих способів вивчення іноземної мови є перегляд фільмів, де жива мова звучить із різних уст. Тим більше, що у цих кінострічках будуть наявні субтитри українською мовою.

І на першому такому заході організатори пропонують хмельничанам переглянути стрічку, яка отримала «Оскар» за найкращий іноземний фільм у 1996 році. Це фільм «Коля» режисера Яна Сверака.

Це любовна комедія про чоловіка, який думав, що вже не може бути гірше, і не сподівався, що саме проживає найкращі моменти свого життя. Зрештою Франтішек, у якого вже посивіли вуса, зустрічає Колю, який ще не досяг шкільного віку. Ці двоє залишилися самі. Старий молодчик і хлопчик, які один одного не розуміють у всіх значеннях цього слова…

Фільм покажуть 2 лютого у приміщенні книгарні «Є» (вул. Проскурівська, 2). Початок – о 18:00 годині.

У книгарні «Є» «Чеські четверги» будуть відбуватимуться з 2 лютого по 27 квітня що два тижні, а з 4 травня по 29 червня – щотижня. Відтак хмельничанам покажуть:

  • 2 лютого – «Коля» (реж. Ян Сверак, 1996 р.);
  • 16 лютого – «Потяги особливого призначення» (реж. Їржі Мензел, 1966 р.);
  • 2 березня – «Магазин на площі» (реж. Елмар Кадар, 1965 р.);
  • 16 березня – «Амадей» (реж. Мілош Форман, 1984 р.).

До речі, усі чотири фільми другого сезону є переможцями «Оскара».

А загалом таких сезонів передбачено чотири, і в кожному – по чотири фільми. То ж на Хмельничан чекає ще 12 веселих, зворушливих, повчальних історій про 50 років із життя країни, розташованої в самому серці Європи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую