ye-logo.v1.2

На території Меджибізької фортеці відтворять бій під Крутами

Афіша 2233
У Меджибожі покажуть епізоди славетного і трагічного бою
У Меджибожі покажуть епізоди славетного і трагічного бою. Фото: novynarnia.com

Усіх охочих запрошують на історичну реконструкцію.

 У Меджибізькій фортеці цими вихідними, 4-5 лютого, відбудеться військово-історична реконструкція “Жива історія: Меджибіж у вогні”. Вона присвячена подіям 1918-1920 років.

Як повідомляють організатори, учасники клубів військової реконструкції “Честь і слава”, “Жива історія”, “Проскурівський гарнізон” та інші відтворять реальні події, які відбувалися в період Української революції. Побачити можна буде однострої, амуніцію і побут тих часів, адже учасники буквально вживаються в образи військовиків та цивільних мешканців минулого.

«Цього разу поблизу Меджибожа будуть відтворені епізоди славетного і трагічного бою 29 січня 1918 року під Крутами та прориву “білих” вояків під час бою Дієвої Армії УНР з червоноармійцями, який мав місце у 1920 р. біля Нової Ушиці», - додають організатори.

Розпочнеться військово-історична реконструкція з урочистого шикування у Меджибізькій фортеці та підйому Державного Прапора України.

«Під час військово-історичної реконструкції Меджибізька фортеця відкрита для відвідування, як і у звичайні дні. Відвідувачі зможуть поринути в атмосферу тих років, коли Меджибіж був один з центрів збройної боротьби, в якій народжувалася Україна», - анонсують учасники заходу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую