ye-logo.v1.2

Що мешканці області частіше шукають до свята весни в інтернеті (РЕЙТИНГ)

Суспільство 2209
Яндекс розповів про те, що мешканці області шукають в інтернеті до 8 березня
Яндекс розповів про те, що мешканці області шукають в інтернеті до 8 березня. Фото: yandex.ua

Незвичний рейтинг інтернет-запитів за даними двох найбільших пошукових систем.

Однією з ініціатив Українського інституту національної пам’яті щодо впорядкування календаря державних свят і пам’ятних днів, замість вихідного дня 8 березня (Міжнародний жіночий день) пропонується встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня). Але цього року державні свята поки не зазнали змін .

Свято 8 березня, повна назва якого – «Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир», й досі у багатьох асоціюється з жіночим днем. Сайт «Є» проаналізував пошукові запити мешканців Хмельницької області, щоб з’ясувати, що ж шукають інтернет-користувачі до свята.

Найпопулярнішим запитом у «Google» за останній тиждень є… «8 березня 2017 року», на другому місці йде «привітання з 8 березня», «бронзу» тримає запит «сценарій на 8 березня». Інші два запити, які увійшли до «ТОП-5», доволі цікаві. Отож, четверте місце – чи буде вихідний 8 березня 2017 року. Одразу ж відповімо – буде. На 5 місці – 8 березня відмінили в Україні. Ми ж зауважимо, - поки що не скасували. Набирають популярності й запити про подарунки.

Пошукові дані по Хмельницькій області від google.com.ua

Щодо географії, то найбільше запитів у «Google» надходять з Красилова, Шепетівки, Дунаївців, Городку та Полонного.

На «Яндексі» дещо інші дані. До 8 Березня мешканці Хмельниччини найчастіше хочуть знайти в інтернеті привітання, вірші, зображення, листівки та подарунки. Кожний третій запит до «Яндекса» про свято, як повідомили у прес-службі компанії, містить слова «привітання» або «поздоровлення». Найчастіше шукають привітання з 8 Березня для мами українською мовою. Трапляються й оригінальніші запити — приміром, у Кам’янці-Подільському шукали «привітання з 8 березня для жінки режиссера». Щодо подарунків, то дані «Яндекса» свідчать про те, що більшість має намір робити презент на 8 Березня власноруч. Понад 50% запитів про подарунки містять фразу «своїми руками».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую