ye-logo.v1.2

У Славуті активно працюють над створенням муніципальної поліції

Суспільство 1734
У місті триває конкурс на посади працівників муніципальної поліції
У місті триває конкурс на посади працівників муніципальної поліції. Фото: cheline.com.ua

До її лав мають прийняти 8 людей.

У Славуті забезпеченням охорони громадського порядку та законності на території міста займатиметься муніципальна поліція. До складу підрозділу має увійти 8 осіб, однак поки що їх не знайшли, триває конкурс.

«У нас було вже три конкурси. Прийняти людину в муніципальну поліцію - проблема для міста. З одного боку, це величезна відповідальність для людини, а з іншого - і великі вимоги. Їхнім завданням буде, по-перше, аналіз, моніторинг ситуації, відеонагляд, передбачені законодавством функції щодо благоустрою, екології та делеговані функції, спільно з правоохоронними органами», - пояснив міський голова Василь Сидор.

За його словами, необхідність такого підрозділу зумовлена тим, що поліція не спроможна реагувати на виклики, які сьогодні стоять.

«Це зовсім інший підхід. Муніципальна поліція не буде каральним органом. Це свого роду вчитель, а також людина, яка не допускає порушень», - додає міський голова.

Як зауважує Василь Сидор, працівники муніципальної поліції отримуватимуть заробітну плату. До складу підрозділу планують прийняти людей з досвідом, можливо, демобілізованих військовослужбовців. Сподіваються, що виявлять бажання працювати там і жінки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую