ye-logo.v1.2

Побороти рак: на благодійному концерті у Хмельницькому відомі артисти збиратимуть гроші на лікування 15-річного ліцеїста

Афіша 3602
Хлопчику потрібна допомога на лікування
Хлопчику потрібна допомога на лікування. Фото: надане волонтерами

Усіх небайдужих просять відвідати концерт і допомогти коштами.

У Хмельницькому 26 квітня відбудеться благодійний концерт на підтримку 15-річного Сергія Швеця з міста Старокостянтинів. У хлопчика – остеосаркома гомілкової кістки четвертої стадії з метастазами. Наразі він на лікуванні в Київському міському клінічному онкологічному центрі.

Сергій Швець займається воркаутом (вуличне тренування), а найбільша його мрія – стати військовим як батько. Зараз вчиться у Кам’янець-Подільському ліцеї з посиленою військовою підготовкою. Під час навчань, перед присягою, він впав з турніка і травмував ногу. Сергія лікували у Хмельницькому, він пройшов 3 блоки хімії, а виявилось – діагноз був хибний.

«Зараз лікуємося у Києві, є результати буквально після першої ж «хімії». Сергій краще почувається. Сподіваємося, все буде добре. Сума остаточна невідома, лише на протез потрібно від 6 до 14 тисяч доларів. І хіміотерапія – попереду доопераційних три блоки, та не менше 11 після операції», - каже мати хлопчика Наталія Швець.

Відомі артисти виступатимуть, щоб допомогти хлопчику

Допомагає Сергієві його земляк – Артем Харченко, який уже подолав важку хворобу. Артем каже, гроші йому на лікування також збирали на благодійному концерті, і він дуже вдячний тим, хто відгукнувся. За словами учасника Мистецької сотні Олександра Попова, торік на концерті для Артема зібрали понад 70 тисяч гривень, яких вистачає на 2-3 сеанси хіміотерапії. Маленький волонтер також виступить, щоб допомогти.

«Мені цікаво з Сергієм спілкуватися, в нас є спільні інтереси. Питання, чи я буду виступати навіть не стоїть, я завжди допомагатиму, не зважаючи на що збиратимемо кошти. Я напряму пов'язаний з цими переживаннями, виступаю, щоб допомогти і морально і матеріально», - каже Артем Харченко.

Хмельничан просять не бути байдужими

Організовує збір коштів на протезування і хіміотерапію ГО Мистецька сотня "Гайдамаки". Щоб зібрати їх, виступатимуть відомі хмельницькі артисти: Артем Харченко, хмельницькі рок-гурти "Мотор'ролла", "Stanza", команда КВН "Отдыхаем вместе", акторська школа «Пармезан», ведучий Антон Довлатов та інші. На аукціоні під час концерту виставлять лоти від Благодійного фонду ім. Кузьми Скрябіна, дизайнера Володимира Сідлецького, ветерана АТО Руслана Барладяну та інші.

«Ініціативи, які організовує Мистецька сотня «Гайдамаки» завжди знайдуть підтримку в нас. Відповідно, якщо мова йде про благодійність, ми готові підтримати», - говорить соліст гурту «Мотор'ролла» Сергій Присяжний.

«Коли ми рік тому виступали на благодійному концерті і познайомилися з Артемом, тоді ні в кого не було сумнівів, що дитина хворобу переможе. Крім того, що Артем має таку жагу до життя, він дуже талановита і цілеспрямована людина. Перемогти хворобу можна, якщо ми візьмемося за це всі разом, не потрібно багато коштів від кожного», - додає Андрій Журба, фронтмен гурту «STANZA».

Попереду в Сергія - тривале лікування

Благодійний концерт відбудеться 26 квітня о 18.00 годині в залі ХОДТРК «Поділля Центр» (вул. Володимирській 92). Квитки можна придбати в касі філармонії, в книжковій палатці (біля Дитячого Світу) та за номерами телефонів 0674304629; 0966294356.

Також допомогти хлопчику можна, зробивши пожертву на картковий рахунок Приватбанку мами Сергія - 5168757304745484 (Наталія Іванівна Швець, тел. 0680389739).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую