ye-logo.v1.2

Любов - це не емоція, а дія: хмельничан навчали, як жити у подружжі

2300
Подружжя зі Львова поділилось досвідом сімейного життя
Подружжя зі Львова поділилось досвідом сімейного життя. Фото: автора

Зустріч відбулась в рамках курсу “Ліцензія на шлюб. Підвищення кваліфікації”.

Учора, 4 травня, хмельницькі подружні пари переймали досвід сімейного життя у отця Ростислава та Тетяни Пендюк зі Львова. Подружжя організовує зустрічі для молоді та одружених пар у Львові, окрім того, отець є головою Патріаршої Комісії у справах молоді, а пані Тетяна проводить курси "Щасливі стосунки та їх продовження". До Хмельницького сім'я завітала щоб провести одну із лекцій для слухачів курсу “Ліцензія на шлюб. Підвищення кваліфікації"”. Із містянами говорили про “Подружжя сьогодні. Місія, виклики, проблеми, покликання”.

За словами координатора проекту «Щаслива сім’я» соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить», Ольги Нагорної, це уже третя лекція із курсу. Її мета — попередити або допомогти розібратися із найтиповішими проблемами в сімейному житті.

“Запрошене подружжя буде не тільки навчати, як жити у сім'ї, а й поділиться власним досвідом. Поговоримо про те, яким сприймають подружжя сьогодні. Часто можна зустріти фразу, що подружжя, у класичному своєму розуміння, відходить у минуле. Такі теми й спонукали організувати цю зустріч. Дуже хочеться попередити можливі проблеми у подружжі, але всього, звісно, не вийде”, - зазначає пані Оля.

Додає, що зустрічі не гарантують щастя. Це тільки початок. Для щастя потрібно багато і постійно працювати.

На лекцію прийшли сім'ї у повному складі

“Один із найголовніших меседжів, який ми намагаємось донести до людей - стосунки вимагають праці, - розповідає отець Ростислав. - Немає такого, що нам просто пощастило зустрітися, ми одружилися, і це запорука нашого щастя. Сім'я - це постійна подорож, де ти мусиш завжди рухатись, бо як тільки зупинишся і вирішиш, що досягнув мети, почнеш котитися назад. Дуже часто люди питають, чи мене люблять, але це не правильне запитання. Правильне запитання - чи я люблю. Якщо я люблю свою дружину і дітей, майже автоматично я почуватимуся щасливим”.

Пані Тетяна розповіла про власне подружнє життя

Пані Тетяна додає, що разом із чоловіком вони живуть уже 18 років, але щоразу відкривають себе з іншого боку. У них підростає троє діток, тому часто доводиться шукати відповіді на нові питання.

Лекцію провели у формі діалогу

“У 2015 році ми з чоловіком почали навчатись в Інституті лідерства. Тоді у моєму житті стався переломний момент. Тепер щороку започатковуємо нові проекти, самі вчимося. Наші діти підростають, з'являються нові виклики. Кожному подружжю потрібно розуміти, що любов - це не емоція, а дія, кожного дня і кожної години”, - зазначає Тетяна Пендюк.

Лектори організовують зустрічі з молоддю у Львові 

Отець Ростислав та Тетяна Пендюк провели зустріч у формі діалогу. Кожен із учасників курсу поділився власним досвідом подружнього життя, існуючими проблемами. Лектори ж розповіли, як із тими проблемними ситуаціями справлялися і справляються вони.

Наступні три лекції, які відбудуться в межах курсу “Ліцензія на шлюб. Підвищення кваліфікації” будуть присвячені подружньому діалогу, вихованню дітей та моделям стосунків. Усі охочі пари можуть долучитися.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую