ye-logo.v1.2

Сто п’ятдесят тисяч гривень на велопарковки. В яких школах і коли їх встановлять (СПИСОК)

Суспільство 3544
Такі велопарковки до кінця літа мають бути встановлені майже у всіх школах міста.
Такі велопарковки до кінця літа мають бути встановлені майже у всіх школах міста. . Фото: зі сторінки у Фейсбук Володимира Гончарука

Минулого тижня заступник міського голови Володимир Гончарук похвалився у соцмережах, що вже випробував перші велопарковки, які встановлять на території шкіл Хмельницького.

За словами заступника мера велопарковки у найкоротший термін мають бути встановлені у всіх школах міста.

Ідея розробити єдині міські та шкільні велопарковки виникла ще минулого року, коли радником міського голови з розвитку інфраструктури був Сергій Толстіхін. У своєму блозі на сайті «Є» Сергій тоді представив єдиний макет міської велопарковки і працював над шкільною, яка мала бути у формі олівця.

«Я спілкувався з архітекторами Дмитром Райфшнайдером та Оленою Джула-Райфшнайдер, показав їм свій проект і вони, на його основі, фахово вдосконалили паркову. Міська мала бути досить функціональною, а шкільна ще й відповідати тематиці. Я розробив форму олівців для шкільної велопарковки, а дизайнери вдосконалили її і зробили саме такою, якою ми її побачимо уже найближчим часом», – пояснює Сергій Толстіхін.

Велосипедист каже, парковки мають бути практичними, щоб велосипеди можна було причепити не за колесо, бо так його легко викрасти, а за раму.

 

Таким був попередній макет шкільної велопарковки

 За словами начальника департаменту освіти міста Романа Миколаїва, на велопарковки, в рамках освітньої програми, виділили 150 тисяч гривень. Загалом у місті є 38 навчальних закладів, однак, як запевнив освітянин, у деяких уже встановлені велопарковки, а у початкових та спецшколах вони не потрібні.

На встановлення велопарковох у всіх школах освітянам дали шість тижнів. У департаменті переконують – велосипедистів-школярів не рахували точно, але за попередніми даними у кожній школі є щонайменше десять школярів, які їздять на уроки на велосипедах.

Як перекоують у департаменті освіти, навпроти шкіл зі списку, де стоять прочерки, уже встановленні велопарковки. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую