ye-logo.v1.2

Цікаві цифри: скільки відер води виливають щодня на дороги Хмельницького у спеку

Суспільство 3214
Фото: Ангеліни Мовчан

Майже двісті тисяч літрів води виливають поливальні машини на дороги обласного центру.

У зв’язку з спекою, хмельницькі комунальники окроплюють центральні дороги міста.

«Це відбувається для того, аби знепилити вулиці та запобігти плавленню асфальту», - каже начальник відділу благоустрою Управління ЖКГ Тетяна Циб.

Загалом по місту курсує три поливальні машини, які мають короткі та довгі маршрути. Короткий маршрут передбачає полив Кам’янецької, а довгий – захоплює ще й вулицю Шевченка та проспект Миру.

За повідомленням управління ЖКГ, поливальники роблять в середньому дев'ять ходок за день. Машина вміщає в собі біля семи кубів води, тобто 7 тисяч літрів. Якщо порахувати, що три машини, що роблять дев'ять ходок і поміщають в собі по сім кубів води, виливають на вулиці міста щодня по... 19 тисяч відер води.

Вода технічна, беруть її із гідранта, що на річці Плоска, поблизу поліклініки Нацполіції. 

Дороги поливають, щоб хоч трохи "збити" спеку

У Кам'янці-Подільському теж поливають дороги

До речі, в Кам’янці теж рятуються від спеки. У Європейському сквері та на майдані Відродження встановили спеціальні пристрої, задля того, щоб кам’янчани та гості міста мали змогу «освіжитися».

«Літо в розпалі. На термометрі за 30. Щоби хоч якось кам’янчани мали змогу освіжитися, у Європейському сквері та на майдані Відродження встановили пристрої, які розпилюють воду. Також сьогодні розпочали полив доріг міста», – написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Михайло Сімашкевич.

Дізнайтеся якою буде погода у серпні.

Читайте також: П'ять порад лікаря, як не отримати тепловий удар
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую