ye-logo.v1.2

На чемпіонаті України з велоспорту хмельничанки завоювали бронзу

1608
На чемпіонаті України Хмельницьку бласть представили 14 спортсменів
На чемпіонаті України Хмельницьку бласть представили 14 спортсменів. Фото: adm.km.ua

За першість змагалися чоловіки, жінки, юніори та юніорки.

Відкритий командний чемпіонат України в індивідуальній та груповій гонках стартував у містечку Богуслав, що на Київщині, 24-го серпня. Як повідомили в обласній федерації, у змаганнях взяли участь 156 спортсменів, зокрема Хмельницьку область представили троє жінок, троє юніорів та вісім юніорок. У федерації  також зазначили, що рівень конкуренції серед жінок був найвищий – участь у чемпіонаті взяли усі кращі гонщиці України.

На День Незалежності жінки та юніори змагалися в індивідуальній гонці на час. Наша Христина Радіонова показала десятий час, Вікторія Мельничук – вісімнадцята, Ніна Грузевич – двадцята. З таким результатом вони посіли п'яте місце у командному заліку. А команда юніорів посіла лише десяте місце, оскільки всі троє фінішували не вище 33-ї позиції.

Наступного дня, 25 серпня, на дистанцію вийшли юніорки. Кращий час серед хмельничан показала Вікторія Ярошенко – четверте місце, Вероніка Шуть –десята, а решта дівчат заповнили другу десятку. У підсумку одна команда посіла п'яте, інша – шосте місце.

А в суботу, 26 серпня, відбулися групові гонки. В один день змагалися і жінки, і юніори, і юніорки. Жінки та хлопці їхали 128 кілометрів, юніорки – трохи більше 85-и. У підсумку – 10 місце у Христини Радіонової, 22 – у Вікторії Мельничук, 26 – у Ніни Грузевич. Проте, цього разу дівчата посіли вже четверте загальнокомандне місце. Серед чоловіків Вадим Стецюк фінішував 36-м, а Єгор Малик – 42-м, але команда залишилась без заліку, оскільки третій заліковий учасник зійшов з гонки.

У другій половині дня юніоркам все ж вдалося дістатися п'єдесталу. Вероніка Шуть фінішувала у групі лідерів та посіла п'яте місце. Трохи пізніше лінію перетнула Юлія Калинюк – шосте місце. Вікторія Пархомюк фінішувала чотирнадцятою. І у підсумку команді не вистачило одного очка, щоб випередити дівчат з Дніпропетровської області. Тим не менш, Вероніка, Юлія та Вікторія завоювали бронзові нагороди командного чемпіонату України у групові гонці, не зважаючи на те, що двоє з них ще не досягли юніорського віку. Інша команда з Хмельницького, у складі Дарини Беляк, Анастасії Калашнікової, Еліни Гусельникової, Вікторії Ярошенко і Ірини Лазурко, посіла п'яте місце.

Хмельничанки завоювали бронзу не дивлячись на те, що двоє з них ще не досягли юніорського віку. Фото: adm.km.ua

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую