ye-logo.v1.2

Підсумки дня: вимоги зупинити екологічну катастрофу на Хмельниччині та велика втрата для України

Суспільство 2303
Іван Драч належав до когорти "поетів-шістдесятників"
Іван Драч належав до когорти "поетів-шістдесятників". Фото: pravda.com.ua

Якими були новини 19 червня.

Сьогодні на Майдані Незалежності в Хмельницькому громадські активісти вимагали зупинити екологічну катастрофу, яка загрожує жителям Полонщини через забрудненні викиди в повітря та у річку Понінківською картонно-паперовою фабрикою. Громадськість вимагає від керівництва підприємства якомога швидше модернізувати очисні споруди та встановити фільтри. Зізнаються, від викидів у повітря усе довкола вкривається сажею.

Не екологічна катастрофа, а природна стихія завдала ще одного удару по Полонщині. Учора тут наробила лиха негода: за день у місті та неподалік у селі сталося три пожежі будівель через блискавки. Власники помешкань зазнали чималих збитків. На щастя, обійшлося без жертв.

Сьогодні також стало відомо, чи завершилась тяганина, пов’язана зі скандальним будівництвом багатоповерхівки в обласному центрі на вулиці Подільська, 58. Як виявилося, будівлю здали в експлуатацію лише на папері, а власників «квадратів» не пускають усередину будинку.

Ще одне будівництво, уже не скандальне, а таке необхідне для міста, розпочалося сьогодні: на території стадіону "Локомотив" розпочалося роботи зі зведення двох спортивних майданчиків. Призначенні вони будуть для гри у баскетбол, волейбол, теніс, тобто є багатофункційними. Закінчити їх планують до Дня міста, повідомляють в міській раді. А в Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради розповіли, коли у Хмельницькому випускникам вручатимуть атестати.

Нині Україна зазнала великої втрати – на 81-му році пішов з життя український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч Іван Драч. Він був не лише одним із найяскравіших поетів з когорти шістдесятників, а й великим борцем за національні ідеї до останнього подиху.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую