ye-logo.v1.2

Чому варто звернути увагу на вироби з бавовни? На правах реклами

Суспільство 417
У світі існує багато різних видів бавовни. Кожен відрізняється від іншого, і, звичайно, є великі відмінності з точки зору якості
У світі існує багато різних видів бавовни. Кожен відрізняється від іншого, і, звичайно, є великі відмінності з точки зору якості. Фото: tk.ua/ua/

Коли ми дивимося на етикетку більшості нашого одягу, ми зустрічаємо натуральне волокно бавовни. І це не дивно, адже натуральна бавовна використовується приблизно в половині всього текстилю, виробленого в усьому світі.

І причина цьому дуже проста: тканини з бавовни неймовірно ніжні до шкіри, приємно м'які, терморегулюючі, антистатичні та багато іншого.

Особливі властивості бавовни

  • Вбираюча здатність. Бавовна може поглинати до 65 відсотків своєї ваги у воді, не відчуваючи вологи. Це робить її ідеальним матеріалом для носіння та повсякденного використання. Зокрема, бавовняна постільна білизна дуже популярна, оскільки, окрім вологорегулюючого ефекту, вона також пропускає повітря та віддає надлишок тепла в навколишнє середовище.
  • Контакт зі шкірою. Оскільки бавовняні волокна такі тонкі та м'які, тканина неймовірно приємна на шкірі, а отже, її зручно носити. З цього типу волокон виготовляють безліч тканин, серед яких і розкішне мереживо. Наприклад тут https://tk.ua/ua/catalog/vse-tkani/kruzhevo.html можна побачити унікальні візерунки з мережива на основі волокон бавовни.
  • Гіпоаллергенність. Бавовняні волокна є натуральним продуктом, а це означає, що вироби з матеріалу несхильні викликати алергічні реакції та подразнення. Речі з натуральних волокон можна використовувати для дітей і осіб, що мають особливо чутливу шкіру.
  • Міцність. Скручена, петлеподібна форма волокон робить бавовну стійкою до стирання, міцною та відносно стійкою до розривів, навіть у вологому стані. Матеріал несхильний до механічних пошкоджень та втрати первісного вигляду навіть при щоденному використанн.
  • Антистатичний ефект. Бавовна має антистатичний ефект! Це означає, що бруд у вигляді пилу не притягується і не затримується - це робить натуральне волокно особливо придатним для алергіків.

Органічне виробництво

Тут часто виникає запитання: яка різниця між органічною бавовною та бавовною традиційного виробництва? Важливим моментом є те, що органічна бавовна виробляється відповідно до вказівок органічного землеробства, тобто, уникаючи пестицидів і хімічних добрив, рослинний матеріал стає ще більш стійким. Ось огляд найбільших відмінностей:

  1. У виробництві та обробці органічної бавовни повністю уникають використання машин. Це стосується не лише збирання стиглих коробочок бавовнику, а й прополки та сортування волокон.
  2. Немає жодних генетичних маніпуляцій, пестицидів чи інших речовин, які використовуються у вирощуванні чи виробництві, що завдає шкоди здоров'ю в довгостроковій перспективі.
  3. Використовувані типи зрошення економлять воду, а фермери використовують лише природні добрива, такі як перегній.
  4. Якість органічної бавовни вища, ніж традиційної бавовни. Це пояснюється тим, що для органічної бавовни збирають лише капсули стиглих плодів.

Що потрібно знати при догляді за речами з бавовни?

Насправді, ця тканина максимально проста і комфортна у використанні, але для того, щоб матеріал надовго зберіг цілісність та візуальну привабливість, важливо памятати про секрети успішного догляду.

Коли тканина починає давати усадку?

Чиста бавовна дуже міцна і зазвичай витримує температуру до 90 градусів. Однак, оскільки багато нашого одягу виготовлено зі змішаних тканин, натуральний текстиль може дати усадку після першого прання навіть за низької температури. І на це є проста причина! Тому що при тканні бавовняної тканини волокна сильно розтягуються. Якщо ми зараз піддамо ці розтягнуті волокна слабкому нагріванню, як у випадку з машинним пранням, вони повернуться до свого нормального розміру. Але ми можемо запобігти цій непривабливій властивості бавовни. Просто замочить свої нові бавовняні речі в холодній воді на 48 годин перед першим пранням. Волокна добре вбираються і зберігають форму. Потім використовуйте лише делікатний або холодний цикл вашої машини для першого прання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую