ye-logo.v1.2

15 років за гратами проведе хмельничанка, за наведенням якої росіяни нанесли удар по Полонщині

Кримінал 1317
У квітні минулого року, за надісланими жінкою даними, окупанти нанесли ракетний удар по території Полонської громади
У квітні минулого року, за надісланими жінкою даними, окупанти нанесли ракетний удар по території Полонської громади. Фото: Хмельницької обласної прокуратури

Суд відмовив їй зменшити термін ув'язнення.

15 років за гратами за держзраду та підтримку країни-агресора відбуватиме хмельничанка, яка допомагала ворогові. Наразі вирок суду щодо неї уже набрав законної сили. Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури.

Як нагадують у прокуратурі, в жовтні минулого року судом було визнано винною 48-річну хмельничанку у державній зраді, вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Однак, не погодившись з рішенням, засуджена оскаржила його до апеляційного суду, бажаючи зменшити суворість покарання. Та враховуючи тяжкість скоєних злочинів, судом апеляційної інстанції у задоволенні апеляційної скарги їй відмовлено.

«З початку повномасштабної війни жінка, через одну із соціальних мереж, налагодила контакт з представником ФСБ РФ та передавала інформацію щодо розташування військових об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури, підприємств, які працюють на оборонний комплекс країни, місця розташування аеродромів та залізничних станцій по місту та області. За надання вказаної інформації жінка отримувала кошти», - зазначають в прокуратурі.

Додають, що, зокрема, у квітні минулого року, за надісланими нею даними, окупанти нанесли ракетний удар по території Полонської громади.

Окрім того, вона у соцмережах виправдовувала і вихваляла дії окупантів, закликала підтримувати армію РФ та незаконні збройні формування.

«Відтак, найближчі 15 років зрадниця проведе за ґратами», - констатують у прокуратурі.

Читайте також: Посадовицю з Держгеокадастру Хмельниччини оголосили у міжнародний розшук

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую