ye-logo.v1.2

Рідним загиблих та безвісти зниклих захисників з Хмельниччини передали державні нагороди

Суспільство 6875
Ордени передали сім
Ордени передали сім'ям захисників з Летичівської, Вовковинецької та Деражнянської громад. Фото: зі сторінки Хмельницького РТЦК та СПу фейсбуці

Герої боронили Україну від ворога.

На Хмельниччині рідним загиблих та безвісти зниклих захисників України передали посмертні державні нагороди Героїв російсько-української війни. Як повідомляють в Хмельницькій районній державній адміністрації, ордени передали сім'ям полеглих захисників з Летичівської, Вовковинецької та Деражнянської громад.

Згідно з Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Орденами «За мужність», Орденами «Богдана Хмельницького», нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджені низка військовослужбовців.

Летичівська громада

Солдата Варченка Олексія Михайловича нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Олексій пішов на війну добровольцем на початку повномасштабного вторгнення російських військ. Звістка про загибель захисника на російсько-українській надійшла до громади у липні 2022 року. Йому було 34 роки...

Солдата Горбунова Олександра Євгеновича нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Він служив на посаді водія автомобільного взводу роти забезпечення продовольством, речовим та військовим майном. Захисник загинув 24 квітня 2023 року під час обстрілу в Запорізькій області.

Лейтенанта Антонюка Юрія Юрійовича нагороджено Орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно). Він був командиром взводу. Загинув, виконуючи бойове завдання, в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Воїну було 25 років.

Рядового Юрковського Анатолія Павловича (зник безвісти) нагороджено нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

Вовковинецька громада

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня ( посмертно) нагороджено:

Солдата Радзієвського Анатолія Олександровича. Захисникові було 20 років... Прощалися з Героєм у рідних Коричинцях у квітні 2023 року.

Солдата Монастирського Миколу Володимировича.

Деражнянська громада

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня ( посмертно) нагороджено:

Солдата Вапняра Віталія Вікторовича. До останнього подиху захисник тримав стрій. Прощалися з ним у Деражнянській громаді в жовтні 2023 року.

Солдата Маця Сергія Віталійовича. Захисник, 1999 року народження, був родом з Божиковець. Загинув 17 серпня 2023 року під час танкового обстрілу на Запоріжському напрямку.

Молодшого сержанта Драгонюка Мирослава Любомировича нагороджено Орденом «За мужність» ІІ ступеня ( посмертно). Захисник загинув під час виконання бойового завдання 20 грудня 2022 року.

Читайте також: У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку на честь Героя Олександра Швеця

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую