ye-logo.v1.2

Архітектурна ідея зодчого із Хмельницького стане основою у створенні меморіального комплексу Героїв-захисників у Львові

Суспільство 1568
Такий вигляд матиме майбутній меморіальний комплекс із військовими похованнями
Такий вигляд матиме майбутній меморіальний комплекс із військовими похованнями. Фото: Дмитро Райфшнайдер, Віктор Голубєв

Дмитро Райфшнайдер – співатор проєкту, який переміг в архітектурному конкурсі.

У Львові оголосили результати конкурсу на кращий проєкт з облаштування меморіального військового кладовища Героїв України. Серед 27 пропозицій обрали проєкт хмельницького архітектора Дмитра Райфшнайдера, який він створив у співавторстві з колегою Віктором Голубєвим. 

Розробка цього проєкту тривала близько двох місяців, розповів сайту «Є» архітектор Дмитро Райфшнайдер.

Меморіальний комплекс за проєктом переможців архітектурного конкурсу облаштують на території Марсового поля, переосмисливши та впорядкувавши цю ділянку. Архітектурна візія полягає у застосуванні низки ландшафтних рішень, які будуть втілювати місце тиші, роздумів і пам'яті.

«Основна стратегія – це зберегти те що є і збагатити тим, чого не вистачає», – каже зодчий.

Окрім зони поховань тут планують створити меморіальний сквер, музей, монумент невідомому солдату, каплицю та колумбарій – місце для захоронення урн з прахом.

Архітектор пояснює, що це ще не кінцевий варіант. Однак саме ця концепція буде слугувати основою майбутнього робочого проєкту. Попереду – адаптація та узгодження усіх деталей спільно з дорадчою групою, у яку входять родини полеглих Героїв.

За словами Дмитра Райфштайнера, спершу планують облаштувати могильні надгробки на цвинтарі. Низка інших просторових рішень потребує масштабного фінансування, тож їх можуть почати реалізовувати пізніше і робитимуть це поступово.

Проєкт, який переміг на архітектурному конкурсі, організованому Львівською міською радою. Візуалізації: Дмитро Райфшнайдер, Віктор Голубєв

Дмитро Райфшнайдер - співзасновник архітектурної фірми Reifschneider Bureau, у якій разом із дружиною і командою створює проєкти у Хмельницькому, а також Києві, Львові, Вінниці, Тернополі й інших містах. У Хмельницькому їх бюро реалізувало комплекс Урбан Стріт на Озерній, привокзальну площу, площу Бандери, сквер на перетині вулиць Шевченка і Свободи, парк Молодіжний тощо.

Дмитро Райфшнайдер. Презентація проєкту. Фото: надано Дмитром Райфшнайдером

Читайте також: У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку на честь Героя Олександра Швеця

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую