ye-logo.v1.2

На Хмельниччині лікар, який підробляв документи для уникнення мобілізації, заплатить штраф

Кримінал 1755
Лікар має сплатити штраф
Лікар має сплатити штраф. Фото: пресслужби СБУ

Також лікар не зможе рік бути членом ВЛК.

Суд оштрафував лікарня Ярмолинецької багатопрофільної лікарні, який за хабар обіцяв військовозобов'язаному зробити медичні документи, які відтермінують його мобілізацію. Обвинувачений лікар має сплатити 68 тисяч гривень штрафу. Про це йдеться у вироку суду.

У листопаді 2023 року Служба безпеки України повідомила, що ліквідувала ще одну корупційну схему ухилення від мобілізації громадян призовного віку.

«Слідством встановлено, що протиправний механізм налагодив член військово-лікарської комісії одного із відділів Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За грошову винагороду лікар допомагав ухилянтам вирішити питання про визнання їх обмежено придатними до військової служби з відтермінуванням призову до лав ЗСУ. Для цього він «вписував» у висновки медогляду своїх клієнтів «важкі діагнози», - зазначали в СБУ.

Правоохоронці затримали лікарня після одержання 1200 доларів хабаря. За цю суму посадовець сфальшував пакет медичних документів для призовника.

В березні лікар уклав з прокурором угоду щодо визнання винуватості. В результаті суд затвердив угоду.

Тож обвинувачений має сплатити 68 тисяч гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади у військово-лікарських комісіях та медико-соціальних експертних комісіях, а також посади, пов`язані із організацією, забезпеченням та здійсненням військового обліку військовозобов`язаних та призовників територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на строк один рік.

Нещодавно сайт “Є” ye.ua писав, що лікарка-фтизіатр вимагала гроші у родички військовозобов'язаного з вадами слуху.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую