ye-logo.v1.2

У Хмельницькому колишня директор держпідприємства спродала всю міську нерухомість "Укрзалізниці"

4338

Державне майно - гуртом і в роздріб. У Хмельницькому колишня директор держпідприємства "Локомотив" - начебто за підробними документами - спродала всю міську нерухомість "Укрзалізниці".

Торгівля тривала рік. Точну суму збитків у відомстві поки що назвати не можуть, але кажуть - ідеться про сотні тисяч гривень. Подробиці оборудки повідомляє 1tv.com.ua

Лариса Світловська, журналіст:

- Цей склад, площею майже тисячу квадратних метрів, - один з вісімнадцяти об'єктів Укрзалізниці, які винахідлива хмельничанка продала без згоди Мінтранспорту. Експертизу вартості майна ніхто непроводив. Не було й торгів. Про це свідчать ось ці документи, які впродовж місяця вивчали незалежні юристи.

За цими паперами простежується весь механізм купівлі-продажу держмайна. Будинки, ангари та склади продавали фактично за безцінь - від 15 до - 30 гривень за квадратний метр. Це в сотні, а то й в тисячі разів нижче реальної.

Василь Кравчук, юрист:

- Оригіналів документів, які надавали дозвіл на продажу майна - відсутні. З дозволу керівника головний бухгалтер продає, або головний інженер головному бухгалтеру, або головний бухгалтер продає головному інженеру. Власником п'яти об'єктів став працівник транспортної прокуратори.

Маючи покупця в погонах, жінка взялася і за житлові приміщення відомства. Ось цей будинок, який тепер ховається за парканом з колючим дротом, пішов з молотка разом із людьми.

Юлія Дустові, потерпіла:

- Продали наш будинок разом зі свекрухою, внучку виселили з маленькою дитиною на вулицю - лінійна міліція прийшла. Ми жалувались, но нас ніхто не слухав, потому що тепер цим будинком володіє прокурор транспортний. Тепер він в обласній прокуратурі.

Колишня директорка підприємства виправдовується. Продавала держмайно, щоб погасити борги із зарплати та податків. Каже, Укрзалізниця надала їй дозвіл на операції. От тільки показати документи - не може.

Тетяна Волікова, колишній директор держпідприємства "Локомотив":

- Я иду на пенсию, я себе решила, а что я буду делать на пенсии? Я ведь тоже могу чем-то заняться, почему я не могу купить какой-то ангар.

Такі пояснення задовольнили транспортну прокуратуру, яка проводила розслідування на вимогу Укрзалізниці. Злочину в діях екс-директора не знайшли.

Віталій Гриньків, прокурор транспортної прокуратури Хмельницького:

- Вона отримала дозвіл на реалізацію цього майна від державної адміністрації залізничного транспорту. Є лист, підписаний на той час заступника гендиректора.

Лист за підписом колишнього чиновника й насправді є. "Укрзалізниця" разом зі спілкою адвокатів Хмельниччини - вивчила документ і назвала його "липою".

Оксана Каденко, представник інтересів "Укрзалізниці":

- Вихідний номер який використовувався в такому листі, позначав лист, який був адресований зовсім іншому суб'єкту, а саме директору Київського метрополітену. Також літери, які були складовою вихідного номера взагалі при веденні ділової документації Укрзалізницею не використовувались.

В "Укрзалізниці" переконані - транспортна прокуратура розслідувала справу неефективно. Тому відомство зі скаргою вже звернулося до суду і Генпрокуратури.

Автор: Лариса Світловська.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую