ye-logo.v1.2

Корнійчук: «Герега і Буряк мають величезні статки, але не проголосували за скасування пенсійних привілеїв»

Політика 2791

«Минулого тижня Верховна Рада України могла прийняти історичне і правильне рішення щодо скасування несправедливої пенсійної системи для чиновників. Але цього не сталося через деструктивну позицію Партії регіонів та деяких мажоритарників»

Про це заявив народний депутат України, голова Хмельницької обласної організації партії «УДАР» Віталія Кличка Олександр Корнійчук, на прес-конференції у понеділок, 14 жовтня.
Законопроект фракції «УДАР» «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)» був зареєстрований у січні цього року.
«9 жовтня розгляд цього законопроекту був винесений на сесію Верховної Ради, але рішення узяти його за основу не було прийняте. З присутніх у залі 327 депутатів «за» проголосувало лише 198», – повідомив Корнійчук.
За його словами, «ударівці», подаючи цей законопроект до парламенту, прагнули виправити помилки пенсійної реформи та дати шанс українцям на високі пенсії та достойний рівень життя.
«Влада підняла пенсійний вік в Україні, разом із тим пенсії простих людей так і залишилися мізерними, – каже головний «ударівець» області. – Разом із тим пенсія суддів, прокурорів, колишніх народних депутатів та чиновників вищого рівня сьогодні у 7-15 разів вища. Тому ми вважаємо, що така пенсійна система не має права на подальше існування. Від пенсійної реформи люди чекали справедливості при призначенні пенсій, але цього не сталося. Партія «УДАР» вирішила зробити перший крок до встановлення соціальної справедливості, і цей перший крок ми запропонували зробити з себе. В нашому законопроекті передбачено переведення пенсій Президента України, народних депутатів та членів уряду на загальну систему пенсійного страхування, згідно єдиного Закону про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
«Партія регіонів з перших часів свого існування була партією олігархів, - продовжує Олександр Корнійчук. - З 2010 року ця партія отримала у своє повне розпорядження усю економіку України. За цей час статки «регіоналів» збільшилися у кілька разів. Але навіть у цих умовах мільярдери не можуть випустити із своїх рук навіть копійчину, яку можна було б використати для захисту соціально вразливих верств населення. Подивіться, наші депутати Олександр Герега, Сергій Буряк мають величезні статки, але не проголосували за скасування несправедливих пенсійних привілеїв. Бо така ситуація нині влаштовує усіх «регіоналів». Вони не збираються працювати в інтересах громадян України, а лише хочуть паразитувати на ресурсах країни. Уряд постійно говорить про те, що чорнобильцям, дітям війни, інвалідам не можуть платити належну їм пенсію згідно законів України. Сьогодні пенсія чорнобильців складає біля 2,5-3 тисячі гривень. З іншого боку, уряд щомісяця платить різним категоріям чиновників пенсії по 8-15 тисяч гривень! То де ж справедливість? Партія регіонів перед виборами обіцяла зробити пенсійну систему України справедливою. Але коли настав час це зробити, забула про свої обіцянки і зрадила своїх виборців».
За словами Олександра Корнійчука, негативне голосування за законопроект не зупинить фракцію «УДАРу». Уже найближчим часом вони повторно зареєструють новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую