ye-logo.v1.2

За бютівську «тушку» заступився губернатор

Політика 6318
Від "списів" колишніх однопартійців Шоробуру захистив губернатор
Від "списів" колишніх однопартійців Шоробуру захистив губернатор

Ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інна Шоробура стала «каменем спотикання» при розгляді порядку денного засідання сесії Хмельницької обласної ради, яка відбулася сьогодні, 5 грудня.

Спочатку ВО «Батьківщина» поросила голову обласної ради Миколу Дерикота «терміново перемістити з сектору фракції депутатів Інну Шоробуру, Івана Гуцула та Миколу Дячука, які не є членами фракції». А вже за кілька хвилин інший бютівець Петро Воробей заявив, що просить зняти питання порядку денного про клопотання перед Головою Верховної РадиУкраїни про нагородження цінним подарунком Інни Шоробури.
«Після кривавого розгону студентів у Києві, Інна Михайлівна чинить перешкоди для студентів у виявленні солідарності з київськими потерпілими, це говорить багато про що. Незнаю чим вона мотивує це. Можливо тим, що студенти – це ще діти? Але, сплачувати за навчання стільки, як у Львівському Національному Університеті – то вони вже не діти, а коли вийти у знак солідарності зі своїми колегами, то вони ще діти? Я не проти цього цінного подарунку, якщо він, як торт, буде обв’язаний кривавими стрічками, які зняті з побитих студентів київського майдану», – запропонував Петро Петрович.
Голова фракції Іван Гладуняк пішов далі і... вибачився перед усіма за те, що Інна Шоробура була членом фракції ВО «Батьківщина». Вона, за словами Івана Васильовича, обманом потрапила туди.
«Інна Михайлівна, ми вибачаємося перед громадою області, перед громадою міста, перед колективом вашої академії. Ви обманом потрапила у нашу фракцію, і я, як голова фракції, несу персональну відповідальність за свою помилку, яку сьогодні визнаю і вибачаюся. Але вам не місце на посаді директора, ні серед депутатів обласної ради» - резюмував Іван Васильович.
За Інну Шоробуру вступився голова облдержадміністрації Василь Ядуха, який зазначив, що кожна людина має право «переварити усе в собі і зробити відповідні рішення».
«Ті великі списи, які летять в сторону Шоробури, вони є некоректними, як до жінки і як до людини, яка має право мати власну громадянську позицію, незалежно від того, що було вчора, і що буде завтра», – заступився за Шоробуру губернатор.
Його слово, очевидно, було вирішальним для більшості депутатів, і пропозицію зняти питання про подарунки для «вже не бютівки» і «ще не регіоналки», провладна більшість не підтримала.
 

Коментарі:

Муля 06.12.2013 02:04

Не вистачає 5-го малюнку.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую