ye-logo.v1.2

Президент України підписав п'ять законів, які 16 січня прийняла Верховна Рада

Політика 3677
Фото: zaxid.net

Про це повідомляють всеукраїнські ЗМІ з посиланням на оточення Президента.

Зокрема, ZN.UA з посиланням на джерело в патронатній службі президента, повідомило:

Так, президент схвалив закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" (автори – регіонали Володимир Олійник і Вадим Колесніченко).

Підписав Янукович і закон про зміни до регламенту Верховної Ради (щодо спрощення процедури зняття недоторканності з депутатів), закон "про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів і закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Крім того, за інформацією високопоставленого джерела у ПР, "95 % депутатів з фракції самі не знали, за що вони голосують", а Рибак на їхні питання відповів, що на прийнятті цих законів наполягав президент під час особистої зустрічі.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила 11 законів, 5 з яких ще ввечері Рибак направив на підпис Януковичу. Найбільш скандальний серед них «закон Колісніченка-Олійника», який, зокрема, передбачає відповідальність за участь у масових акціях, за наклепи та збирання інформації про правоохоронців, суддів і членів їхніх родин.

Додамо, що не підписувати цей закон Віктора Януковича закликали медіа України, «Репортери без кордонів». У Раді Європи також висловили сподівання, що президент ветує цей закон. Негативно відреагували на сьогоднішні події в Раді і міністри закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та Швеції Карл Більд.
 

Джерело: Zaxid.net 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую