ye-logo.v1.2

Садовий приїхав зі Львова, щоб переконати хмельницьких «авторитетів» йти у владу

Політика 3558
автора
Фото: автора

21 серпня з робочою поїздкою до Хмельницького завітав міський голова Львова та голова організації «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий.

Він відкрив юридичну приймальню, зустрівся з мером Сергієм Мельником, журналістами, підприємцями та прихильниками «Самопомочі».

Каже, окрім того, що він міський голова, Садовий ще й віце-президент асоціації міст і переконаний, що міста повинні спілкуватися між собою безпосередньо, а не через столицю. Саме тому, зізнається, й їздить Україною.

Ще одна мета його турне (а бував Андрій Іванович уже чи не в половині міст країни) – знаходити «моральних авторитетів» і переконувати їх йти у владу. «На моє глибоке переконання, депутатами мають ставати люди, які є моральними авторитетами! Таких людей треба підтримувати. І взагалі питання: якщо в Лондоні всього двадцять депутатів, то для чого у Хмельницькому шістдесят? Ми у Львові зменшили кількість із 90 до 60, та й тих ще забагато. Треба бути відповідальними за тих людей, яких ми делегуємо. Бо партійні списки – це тотальна корупція. А що робиться з призначеннями? Коли почалася Революція гідності, то всі били себе в груди і казали: "ось проженемо Януковича, проженемо Уряд і будемо відповідальними", а потім почали по квотах розподіляти посади. Це правильно? Я вважаю, що ні! На посади міністрів треба призначати фахівців в галузі, давати їм можливість формувати команду спеціалістів, нести за них відповідальність. Партійні квоти вбивають державу як таку. Говорячи про любов до України, маючи за спиною партійний прапор і співаючи, дуже якісно, гімн України, суті цієї люди в серці не мають. Тому моя задача знаходити класних людей і переконувати їх йти у владу. Якщо ми цього не зробимо, буде велика біда, бо криміналітет і олігархія будуть далі панувати в державі», – переконаний Андрій Садовий.

Щодо майбутніх парламентських виборів, то Андрій Садовий переконаний, що вимога Майдану – «відкриті списки» – має бути зреалізована діючим парламентом.

«Якщо депутати, які вважають себе проукраїнськими, не зроблять цього (не проголосують за вибори до парламенту за відкритими списками – авт.), то вони не мають морального права балотуватися далі, бо вони дурять громаду. Якщо не буде зміни, не буде й зміни політичних еліт», – каже Андрій Іванович.

За умови, якщо вибори таки будуть оголошені, "Самопоміч", як політична партія, теж висуватиме своїх кандидатів, але сам Андрій Садовий заявляє, що не піде до парламенту. Замість того, переконуватиме інших, кого вважає за авторитета, балотуватися, бо «багато порядних людей не хочуть йти до парламенту».

Ідеологія "Самопомочі": самоорганізація, самодисципліна і самоврядність, не вірити у чудеса, що хтось прийде і зробить, а брати і робити.

У Хмельницькому самоорганізовувати населення буде нинішній директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган. Як з’ясувалося, із Садовим його пов’язує мерство у Львові, щоправда, Олександр Васильович, під час навчання у Львівській консерваторії, був студентським мером.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую