ye-logo.v1.2

Неофіційний рекорд: стільки партій на Хмельниччині ще не реєстрували

Політика 3283
Рік лише перетнув екватор, а на Хмельниччині вже зареєстровано більше партій, ніж це було в рекордному 2005 році
Рік лише перетнув екватор, а на Хмельниччині вже зареєстровано більше партій, ніж це було в рекордному 2005 році. Фото: автора

За шість з половиною місяців – 32 нові партії. Найчастіше нові Хмельницькі обласні організації політичних партій реєструвалися в березні. Але в липні цей показник можуть перевершити.

У 2014 році на Хмельниччині було зареєстровано 14 обласних осередків різних політ сил, у 2013 році – п’ять, у 2012 – 11, у 2011 – дев’ять. А ось цього року, станом на середину липня, Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області зареєстровано вже 32 нові організації.

Якщо в січні та лютому на Хмельниччині з’явилися по чотири нових осередки, то вже в березні – вісім, а у квітні – шість. А ось у травні був «штиль» - зареєстрували лише одну партію. У червні – чотири. Та вже в липні процес знову зрушив із місця. Лише за 16 днів управління юстиції зареєструвало п’ять нових обласних організацій політичних партій. Якщо тенденція збережеться, то липневий показник може перевершити березневий.
 
Які ж осередки з’явилися в липні? Вже першого липня зареєстрували партію «Простих людей», яку очолює Аркадій Скочеляс, та «Альянс За Соціальну Справедливість» (очільник Катерина Габбасова). 10 липня - регіональну парторганізацію політичної партії «Воля та розум», яка зареєстрована в селі Буртин Полонського району (керівник Леся Багінська). Ще одна обласна регіональна парторганізація - політичної партії «Партія гармонійного розвитку», зареєстрована 15 липня за юридичною адресою в Волочиську. Її очолила Тетяна Ковальчук. Ну, а днем пізніше в управлінні юстиції зареєстрували осередок «Відродження України», який очолив Олександр Царук.
 
Всього, за даними Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, на теренах Хмельниччини зареєстровано 212 обласних організацій політичних партій, щоправда, сім із них постановами Господарського суду вже припинили свою діяльність, ще три – знаходять в стадії припинення.
 
Між іншим, у 2010 році, коли проходили останні місцеві вибори, в нашій області з’явилися лише сім нових партій. Цього ж року, коли подоляни знову обиратимуть собі представників місцевої влади, а станеться це 25 жовтня, вже маємо 32-і! І це вже новий неофіційний рекорд. Адже до цього часу найбільше політ партій на Хмельниччині було зареєстровано в 2005 році. Тоді «народилися» 27 обласних організацій. «Сухими» видалися лише 1995-1996 роки, коли в Хмельницькій області не з’явилося жодного обласного осередку політпартій.

Коментарі:

Євген 21.07.2015 16:27

Головне що люди нарешті зрозуміли як ця влада "обісралась". Маю надію що не буде більше помилок в "один тур". Люди!!! Не чекайте поки якесь гівно почне балатуватись по вашому округу.Вже сьогодні самі висувайте тих кого ви вважаєте достойними людьми.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую