ye-logo.v1.2

Якими, на вашу думку, будуть наслідки декларування нардепами їхніх статків? (ОПИТУВАННЯ)

Політика 3018
Фото: автора

Про декларації депутатів та чиновників не говорив хіба що лінивий. Різні політологи, експерти, активісти прогнозують: а що ж буде, чи мало би бути далі?

Когось здивували задекларовані церкви, мощі, дорогоцінні речі, а когось кількість готівки, яку декларанти зберігають «під подушкою». Хтось прогнозує, що тепер Національне антикорупційне бюро України матиме чимало роботи, а хтось – що відповідні органи зроблять показові покарання «неугодних» і на тому епопея з деклараціями закінчиться.

Головний редактор видання «Новое время» Віталій Сич у своєму блозі написав, що декларації, які підняли торнадо емоцій і різних міркувань – це «гігантський крок на шляху до прозорості чиновників і великий крок у боротьбі з корупцією».

«За публікацією декларацій чиновників повинні відбутися слідчі дії і посадки тих, хто не може пояснити походження величезного майна та капіталу. Інакше, відкриті і детальні декларації чиновників і політиків так і залишаться стресом для більшої частини населення. Важливо пам'ятати: е-декларування – не про культивування презирства до багатих, а про боротьбу з незаконними джерелами доходів», – пише Віталій Сич.

Читайте також: Будинки, дружина та мільйони. Що хмельницькі нардепи «забули» вказати в своїх деклараціях.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую