ye-logo.v1.2

Що стоїть за реформою поліції, про позачергові вибори і запитання до місцевої влади говорив Віталій Купрій у Хмельницькому На правах реклами

Політика 3292
Не оминув увагою Віталій Купрій і загальнонаціональні питання
Не оминув увагою Віталій Купрій і загальнонаціональні питання. Фото: автора

Почути, що відбувається в регіонах не від партійців, а особисто приїхав до Хмельницького Віталій Купрій.

Каже, регулярно відвідує області, аналізує ситуацію і спільно з командою юристів вирішують озвучені людьми проблеми.
Про вирішення місцевих проблем Останнім часом, каже нардеп, надходили скарги на місцеве сміттєзвалище, речовий ринок і примусове встановлення газових лічильників.

«На початку 90-х я й сам починав із речового ринку і зараз побачив, що стан споруд на ринку майже залишився на рівні того часу! Вже пройшло 20 років! Дуже хочеться, щоб йдучи у європейську спільноту ми створювали належні умови для бізнесу. Треба звертатися до міської влади, розробити стратегію розвитку речового ринку», – сказав народний депутат.

Частину звернень, із якими зверталися підприємці, уже задоволено. Після звернення до чиновників, за словами нардепа, вони пообіцяли вирішити частину проблем. Вже на прийомі громадян, задля якого Віталій Купрій і приїхав до Хмельницького, чимало звернень було й стосовно встановлення загально будинкових лічильників. Нардеп повідомив, що ті юридичні особи, які займаються газопостачання, мали би раніше подумати про це і встановити індивідуальні лічильники тепла в кожну квартиру і будинок. Вони цього не зробили.

«Таке враження, що кошти споживачів, які були закладені на це в тариф, розкрадені. Зараз вони намагаються якимось чином, через загальнобудинкові лічильники, виконати норму закону. Ми зі свого боку внесли законопроект, у якому чітко прописано, що індивідуальні лічильники у квартирах встановлювалися лише за кошти, які вже отримали постачальники газу», – зазначив Віталій Купрій.

Не оминув увагою Віталій Купрій і загальнонаціональні питання, якими власне займається у комітеті Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Гостра зараз тема корупції в державі у партії не просто обговорюється, а депутати реальними кроками намагаються вирішити цю проблему.

«Ми внесли законопроект який визначає, що людина, яка заявила про корупційне правопорушення, має отримати статус потерпілого. Це означає, що вона наділяється усіма повноваженнями потрепілого: надавати клопотання слідчому, вимагати у нього розслідування, вимагати накладення арешту на майно корупціонера, на вручення йому підозри, звертатись по апеляцію тощо. Цього зараз немає, а заявник, який повідомив про корупцію – безправний», – пояснив депутат.

Законопроект уже отримав схвалення комітету ВР, зараз очікують його розгляду і прийняття.

Присутній на зустрічі голова Хмельницької облорганізації ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Дмитро Йовдій зазначив, що незважаючи на те, що партія поки немає представництва у міській та обласній радах, проблеми людей вирішують і свою принципову позицію з багатьох гострих проблем життя суспільства, відстоюють

Ще один запропонований представниками партії УКРОП законопроект дозволить людині використовувати прихований аудіо-відео пристрій для документування хабаря чиновником. Цей запис має дати можливість звернутись безпосередньо до суду, оминаючи прокурорів. Законопроект був прийнятий Верховною Радою, але заветований Президентом, який вважає, що ними порушуються права чиновників.

Про реформу поліції Віталій Купрій говорить теж не без застереження. Каже, немає зараз людини, яка змогла б зараз забезпечити реалізацію реформи і головне, щоб люди відчували себе захищеними.

«У нас не вистачає слідчих, адже зараз на одного припадає сотні справ. Таке враження, що ця ситуація комусь вигідна для того, щоб в потрібний момент витягти потрібну справу. Дуже хочеться, щоб відбулася справжня реформа: із значним підвищенням заробітної плати, повним оновленням складу, атестація, яка залишить нормальних, патріотично налаштованих людей, адже у правоохоронних органів зараз виявилося дуже багато сепаратистів. Також важливим є невідворотність покарання за вчинений злочин, або правопорушення самим працівником правоохоронного органу», – переконаний Віталій Миколайович.

Загалом, каже “за” реформу, але скептично ставиться до тих, хто зраз її очолює. Як, власне, і до діючої влади загалом. Віталій Купрій відкрито виступає за переобрання Президента і парламенту.

«Партія УКРОП за відкриті списки на вибори, інакше знову будуть купувати голоси певні олігархи, які пройдуть за списками маловідомих партій і примкнуть до провладної, як це було раніше. Я перший, хто вийшов з БПП, бо “розкусив” Президента і з того часу виступав і виступаю за переобрання Президента і парламенту, адже вибори - це демократичне вирішення суспільної кризи. А якщо ні, то тоді говорить вулиця», – каже депутат.

На проведенні позачергових виборів Віталій Миколайович не акцентує увагу, зізнається, що суспільство не готове.
Присутній на зустрічі голова Хмельницької облорганізації ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Дмитро Йовдій зазначив, що незважаючи на те, що партія поки немає представництва у міській та обласній радах, проблеми людей вирішують і свою принципову позицію з багатьох гострих проблем життя суспільства, відстоюють.

Офіс обласної організації знаходиться за адресою:
м. Хмельницький, вул. Шевченка 46/2.
Офіс завжди відкритий для звернень та консультацій громадян.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую