ye-logo.v1.2

У Верховній раді зареєстрували законопроект щодо продовження мораторію на продаж сільгоспземель На правах реклами

Політика 1936
Для відкриття ринку землі необхідно завершити інвентаризацію і розмежування земель сільськогосподарського призначення
Для відкриття ринку землі необхідно завершити інвентаризацію і розмежування земель сільськогосподарського призначення. Фото: espreso.tv

Відміна в умовах військового стану та економічної кризи мораторію на відчуження сільгоспземель, без врегулювання на законодавчому рівні процедури обігу земель с/г призначення - загроза як національній, так і продовольчій безпеці країни.

Таку думку висловив один із авторів законопроекту №7350 (щодо мораторію на продаж земель с/г призначення до 1 січня 2019 року), народний депутат Сергій Лабазюк.

За його словами, профільний аграрний комітет ВР одностайний в наступному: для відкриття ринку землі необхідно завершити інвентаризацію і розмежування земель сільськогосподарського призначення (державної, комунальної та приватної власності); провести загальнонаціональну нормативно-грошову оцінку земель с/г призначення; вдосконалити процедуру реєстрації земель.

За словами політика, цих аргументів достатньо, щоб зрозуміти, чому поки наша країна не може запустити повноцінний ринок землі.

Саме тому є необхідність продовжити мораторій на продаж чи іншим способом відчуження земельсільськогосппризначення та напрацювати детальну покрокову процедуру введення в економічний обіг сільськогосподарських земель», - наголосив Сергій Лабазюк.

При цьому він зазначив, що головне на сьогодні в питанні мораторію – не спекулювати на земельній темі й «не забалакувати її для отримування політичних балів».

«Треба нарешті відповідально підійти до вирішення даного питання і розібратися з гамлетівським: бути чи не бути? Що маємо на сьогодні? Робоча група напрацьовує законодавчі зміни, залучені аграрні асоціації, громадськість, фермери.

Хочу вірити, що нам вдасться напрацювати пакет законопроектів вже в найближчі місяці. Вони обов’язково будуть представлені на обговорення громадськості, а після того лише будуть вноситися до сесійної зали. Тому щоб не створити колапсу в земельному питанні – потрібно діяти. Бо є люди, які хочуть продавати землю, є ті, хто не хоче продавати. Наше завдання – забезпечити можливості всім», - додав Сергій Лабазюк. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую