ye-logo.v1.2

Мораторій на продаж земель продовжено до 1 січня 2019 року На правах реклами

Політика 2406
Мораторій продовжено до 1 січня 20019 року
Мораторій продовжено до 1 січня 20019 року. Фото: economics.unian.ua

Верховна Рада в цілому підтримала законопроект 7350, яким пропонується подовжити дію мораторію на продаж землі на один рік – до 1 січня 2019 року.

Його ініціювали народний депутат із групи «Воля народу» Сергій Лабазюк разом з колегами по аграрному комітету з інших фракцій.

«За цей період, до 1 січня 2019 року, потрібно зробити інвентаризацію землю, залучити до співпраці профільних фахівців, запропонувати реальний план дій», – пояснив Лабазюк під час виступу на пленарному засіданні Верховної Ради.

Політик називає питання зняття мораторію на продаж землі одним із найбільш дискусійних у стінах парламенту: «Поки тривають спекуляції, ринок очікує. Аграрії не знають, до чого їм готуватися. А влада не проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу в цьому питанні. Коли немає інформації, то виникають відповідні підозри, що готують «кота в мішку»».

«Людям потрібно роз’яснювати, що їх очікує завтра. Люди не готові до відкриття ринку, бо їм роками вкладали в голови страхи. Але поки вітчизняні аграрії не зможуть купити цю землю, ми не можемо сьогодні відкривати ринок. Тож відкриття ринку потрібно відкласти на конкретно визначений термін і розпланувати дії на цей період», – уточнив нардеп.

  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую