ye-logo.v1.2

Як ви ставитеся до змін у Конституції?

Політика 2607

Запитала наша газета у політиків Хмельниччини

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції, продовживши термін каденції депутатів усіх рівнів до п’яти років. Відтак наступні вибори до головного законодавчого органу країни відбудуться не раніше 2012 року. До речі, за зміни до Основного Закону країни «за» проголосувало 310 депутатів.
Олександр Симчишин, депутат Хмельницької міської ради від ВО «Свобода»: «По-перше, подібні зміни це – грубе порушення існуючих конституційних норм. По-друге, це – чергова демонстрація демократичними силами, такими, як «Наша Україна» та «БЮТ» того, що вони зрадили своїм політичним гаслам, з якими свого часу йшли на вибори. По-третє, це – черговий приклад узурпації влади Партією регіонів».
Сергій Ведєрніков, депутат обласної ради від Партії регіонів: «Взагалі, в нашій країні потрібно вже давно прийти до одного терміну виборів всіх рівнів. Це дасть бюджету значну економію коштів. А у нас щороку то одні, то інші вибори, і ми викидаємо гроші на вітер. Та й люди стомлюються від суцільного виборчого процесу. Ну, хіба що в різні дати варто проводити вибори Президента та до Верховної Ради. Вибори до парламенту в 2012 році та вибори Президента в 2015 році – це нормально». 
Віктор Адамський, депутат обласної ради від «Батьківщини»: «Вважаю рішення Верховної Ради абсолютно неприйнятним для демократичної держави. Ще на початку було очевидно, що парламентська більшість хоче таким чином реалізувати   свою політику, яка не користується популярністю серед звичайних людей, але дуже популярна серед олігархів. Філософія реалізації цієї політики є хибною, і для переважної більшості  неприйнятною, до того ж, некоректною по відношенню до людини. І для мене, як представника демократичних сил, це також абсолютно неприйнятно».
Анатолій Ярчак, голова Городоцької районної організації партії «Сильна Україна»:«На мій погляд, все-таки краще було б, якби вибори народних депутатів відбулися цього року.  Можливо, до Верховної Ради прийшли б нові люди, які по-іншому вирішували б назрілі проблеми, і в країні почалися б зміни на краще. А ще, вважаю, потрібні деякі зміни виборчого законодавства. Принаймні, повернути мажоритарну систему. Тоді депутат буде відчувати відповідальність за конкретний регіон, за людей, які  його обрали. А люди матимуть з кого спитати і кому поскаржитися».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую