ye-logo.v1.2

Політпартії та громадські організації заявили про свою участь в акції під стінами парламенту

Політика 2717
У Київ на акцію з вимогою прийняти виборчі правила гри збираються не лише представники з Хмельниччини, а й з іншим регіонів України
У Київ на акцію з вимогою прийняти виборчі правила гри збираються не лише представники з Хмельниччини, а й з іншим регіонів України. Фото: автора

Сьогодні вони озвучили ключові тези, з якими зберуться в Києві.

У Києві 6 вересня біля Верховної Ради України запланована акція за виборчу реформу. А сьогодні, 4 вересня, в Хмельницькому зібралися представники деяких політсил та громадських організацій, які заявили про свою підтримку заходу.

Як заявив представник ГО «Центр UA» в Хмельницькій області Олег Черненко: «Востаннє ми збиралися таким складом на майдані. А це може свідчити про те, що суспільство й справді зачекалося на виборчу реформу».
«Останні вибори показали, що люди втомилися від виборів, - каже Альона Береза, голова ГО «Жіночий антикорупційний рух». – Але така втома не змінить нашу країну. Лише активність та небайдужість людей здатна щось змінити, то громадськість повинна вимагати змін до виборчого законодавства».

Зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, запровадженої в 2011 році в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. «Для цього необхідно невідкладно ухвалити в другому читанні законопроект № 3112-1 - проект Виборчого кодексу, - каже Олег Черненко. - Виборчий кодекс ухвалено у першому читанні 7 листопада 2017 року. Тепер слід внести правки та прийняти в другому читанні».

Представники «Свободи», «Громадянської позиції», «Самопомочі», «Народного руху України», «Укропу», Аграрної партії та «Сили людей» заявили про підтримку акції 6 вересня. Усі вони говорили про те, що закон слід ухвалити якнайшвидше, інакше… наступні вибори, як президентські так і парламентські (якщо в жовтні парламент не змінить законодавство), пройдуть за старими «правилами». Із непрозорою мажоритарною системою, політичною корупцією тощо.

У Хмельницькому ж 6 вересня подібної акції не буде. «Вирішили, що вона пройде лише в Києві, бо саме там є ті люди, які приймають рішення. Маю на увазі, народних депутатів, - пояснили Альона Береза. - Сподіваємося, що ця акція «розплющить» очі обранцям і вони ще до жовтня приймуть відповідний законопроект з усіма необхідними правками».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую