ye-logo.v1.2

Парламент ухвалив звернення про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО

Політика 3957
Верховна Рада України
Верховна Рада України. Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Як голосували обранці від Хмельниччини.

Постанову про звернення Верховної Ради України до лідерів держав-членів НАТО, Північноатлантичної Ради та Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів Альянсу «Стосовно надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО» за основу та в цілому підтримали 243 нардепи. Шість з яких представляють Хмельниччину.

За даними електронної системи голосування, оприлюдненими на сайті Верховної Ради України, серед обранців від нашої області проект постанови підтримали Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Андрій Шинькович, Олександр Ксенжук та Олександр Герега. А депутати Віктор Бондар та Сергій Лабазюк не голосували.

Яr йдеться у додатку до постанови, Верховна Рада України закликає лідерів держав-членів НАТО схвалити (на ювілейному саміті Альянсу в Лондоні у грудні 2019 року) «прогресивне бачення розвитку відносин з Україною, що вестиме до її членства в Організації, і формально розпочати з нашою державою індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки, що становитиме План дій щодо членства України в НАТО».

Нагадаємо, сьогодні, 7 лютого, парламент вніс зміни до Конституції, закріпивши в ній стратегічний курс країни на членство в Європейському союзі й НАТО

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую