ye-logo.v1.2

Голова Хмельницької ОДА та заступники: скільки заробили посадовці у 2018-му

Політика 6166
Голова облдержадміністрації та його заступники живуть на зарплату та соціальні виплати
Голова облдержадміністрації та його заступники живуть на зарплату та соціальні виплати. Фото: з архіву

Очільник області має двох заступників.

Вадима Лозового головою Хмельницької облдержадміністрації призначив Президент у травні 2018 року. До того 47-річний Вадим Миколайович був заступником генерального директора ТОВ «Епіцентр» і депутатом обласної ради від політичної партії «За конкретні справи».

Згідно із декларацією очільника області, до призначення на посаду він проживав у столиці, пізніше орендував квартиру в Хмельницькому. У власності посадовця квартира, нежитлове приміщення, земельна ділянка і будинок у Києві, легковик «Hyundai Santa Fe» і 25% фірми «UKRPOLBUD», головний офіс якої зареєстрований в Польщі.

Працюючи декілька місяців у 2018 році в ТОВ «Епіцентр К» заробив 204 076 гривень, а от на посаді голови облдержадміністрації отримав 198 236 гривень. У порівнянні з минулим роком у Вадима Миколайовича росли власні заощадження. Якщо у 2017 році він зберігав 10 тисяч доларів і 150 тисяч гривень, то у 2018 – 15 тисяч доларів, 350 тисяч гривень і ще 95 584 гривень в банку.

Вадим Лозовий орендує квартиру в Хмельницькому. Фото: з архіву

З'явились у декларації Вадима Лозового за 2018 рік і доходи дружини Олени, про які раніше посадовець не звітував. Олена Петрівна має нежитлове приміщення в столиці та дві земельних ділянки у Вишгороді. Отримала понад 70 тисяч гривень доходу від відчуження нерухомого майна, і ще близько 90 тисяч гривень від зайняття підприємницькою діяльністю. Де працює та який бізнес розвиває у декларації чоловіка не вказано.

Крісло першого заступника голови Хмельницької ОДА уже кілька років поспіль обіймає Володимир Кальніченко. Посадовець має дві квартири в обласному центрі й земельну ділянку в селі Пашківці Хмельницького району. У 2018 році отримав за основним місцем роботи 488 960 гривень, у 2017 році ця сума склала 324 209 гривень.

 

Володимир Кальніченко має дружину-підприємицю. Фото: www.adm-km.gov.ua

А от дружина Павліна Дмитрівна має гараж, офіс та квартиру у Хмельницькому, два легковики «Peugeot 207» і «Mazda 6». Окрім того, жінка декларує 81,5 % власності ТОВ «Хмельницькнасіння», де заробила 30 тисяч гривень зарплати і ще 121 тисячу гривень одержала від зайняття підприємницькою діяльність. Також від цього ж підприємства отримала поворотну фінансову допомогу (безпроцентну позику) у розмірі 357 тисяч гривень. Разом із чоловіком на двох у 2018 році мали понад 190 тисяч гривень пенсії та інших соціальних виплат.

У жовтні минулого року на посаду ще одного заступника голови Хмельницької ОДА Вадим Лозовий призначив тодішню очільницю Чемеровецької райради Світлану Павлишину. Звітувавши про статки за минулий рік Світлана Андріївна внесла земельну ділянку в селі Івахнівці Чемеровецького району, квартиру й гараж у цьому ж райцентрі. Також декларує автомобілі «ВАЗ», Volkswagen Passat» (власник інша особа) й акції у ВАТ «Луцький меблевий комбінат».

Світлана Павлишина  майже півроку займає посаду заступниці голови ОДА. Фото:www.khnu.km.ua

Працюючи у Чемеровецькій райраді у 2018 році заробила 181 755 гривень, а на новій посаді заступниці очільника області – 143 295 гривень. Окрім того, трохи більше 5 тисяч гривень отримала за роботу за сумісництвом у гуманітарно-педагогічній академії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую